Χρηματιστήριο & Αγορές

Η πράσινη ενέργεια μπαίνει στα σχέδια των μεγάλων εταιρείων πετρελαίου

Η πράσινη ενέργεια μπαίνει στα σχέδια των μεγάλων εταιρείων πετρελαίου
Περίπου 60% της παγκόσμιας ανάπτυξης της ενεργειακής ζήτησης, κατά τα επόμενα 20 χρόνια, θα προέλθει από καύσιμα και αέριο με μηδενικές εκπομπές
Μετά στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών COP21 το περασμένο έτος, οι χώρες και οι επιχειρήσεις πλέον ελέγχονται για να διαπιστωθεί ότι εφαρμόζουν τις σωστές στρατηγικές για ένα πιο πράσινο μέλλον.
Τα  καύσιμα μηδενικών εκπομπών αναζητούν το ρόλο τους στο νέο ενεργειaκό κόσμο και στα  σχέδια των μεγάλων εταιρείων πετρελαίου.
«Οι παγκόσμιες τάσεις στην ενέργεια αλλάζουν. Περίπου 60% της παγκόσμιας ανάπτυξης της ενεργειακής ζήτησης, κατά τα επόμενα 20 χρόνια, θα προέλθει από καύσιμα και αέριο με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια"  δήλωσε  στο CNBC ο Paul McConnell, διευθυντής έρευνας της  Wood Mackenzie.
"Έτσι, οι μεγάλες εταιρείες βρίσκονται υπό πίεση για να δώσουν κάποια «απάντηση» σε αυτή την πρόκληση περιορισμού του  άνθρακα."
Οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου θα αντιμετωπίσουν μια πράξη εξισορρόπησης προκειμένου να  ενσωματώνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον στρατηγικές. Ως αποτέλεσμα, η Wood Mackenzie πιστεύει ότι είναι πιθανό οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου  να αλλάξουν την στρατηγική τους  αξιοποιώντας  το «decarbonizing», και να αναπτυχθούν.
 "Αξιοποίηση της θαλάσσιας μηχανικής, η υπεράκτια αιολική ενέργεια, ίσως λίγο περισσότερο οργανική ανάπτυξη είναι μερικές από τις στρατηγικέςπου μελετούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές  εταιρείες για την επιτάχυνση της μετάβασης σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Ωστόσο, το ερώτημα είναι σε ποιο ποσοστό θα «αγκαλιάσουν» το νέο πράσινο κόσμο; Σύμφωνα με τον McConnell, δεν υπάρχουν κίνδυνοι από κάτι που πλησιάζει επιθετικά μεν αλλά πολύ αργά δε.

Κίνα, Trump και το αίνιγμα COP21

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, ο εκλεγείς Πρόεδρος Donald Trump είπε ότι σχεδιάζει την αλλαγή των δράσεων του Barack Obama για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η Κίνα πριν μια εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters, ανακοίνωσε ότι απέρριψε ένα σχέδιο Trump για αποχώρηση από το σύμφωνο για την κλιματική αλλαγή. 
«Μια τεράστια αγορά στην Κίνα για την καθαρή ενέργεια; Είναι μια τεράστια αγορά για τα πάντα, αλλά ένας από τους λόγους που η ηλιακή ενέργεια ειδικότερα, έχει έρθει κάτω του κόστους κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών οφείλεται στο γεγονός ότι η Κίνα έχει παράγει τεράστια ποσότητα  ηλιακών συλλεκτών» δήλωσε ο  McConnell.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης