Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

"Βουτιά" πάνω από 2,5% στο πετρέλαιο μετά τα στοιχεία για αύξηση της παραγωγής του ΟΠΕΚ

 Ο πετρελαϊκός εφοδιασμός του ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 145.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε σύγκριση με τον Ιούνιο, σύμφωνα με την PetroLogistics
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από 2% την Παρασκευή, χάνοντας τα κέρδη της εβδομάδας μετά την ανακοίνωση επιχείρησης παρακολούθησης δεξαμενόπλοιων ότι η προσφορά από τον ΟΠΕΚ αυξάνεται.
Ο πετρελαϊκός εφοδιασμός του ΟΠΕΚ αναμένεται να αυξηθεί κατά 145.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) σε σύγκριση με τον Ιούνιο, ανέφερε το Reuters σύμφωνα με τα  στοιχεία της PetroLogistics, εταιρείας που παρακολουθεί τις προβλέψεις του ΟΠΕΚ για την προσφορά.
Η αύξηση της εφοδιασμού με πετρέλαιο θα ωθούσε την παραγωγή σε πάνω από 33 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.
Η υψηλότερη προσφορά από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Νιγηρία μπορεί να  οδηγήσει σε κέρδη αυτό τον μήνα, σύμφωνα με την PetroLogistics.
Τα ενδιάμεσα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του  West Texas Intermediate  απώλεσαν τα  κέρδη τους μετά την έκθεσητης   PetroLogistics και η συνεδρίαση της Παρασκευής  ολοκληρώθηκε με υποχώρηση 1,15 δολ. ή 2,5%, στα 45,77 δολάρια το βαρέλι. Το Brent υποχώρησε κατά 1,30 δολάρια, ή 2,6%, στα 48 δολάρια το βαρέλι στις 2:38 μ.μ. ET (1838 GMT).
Το WTI έκλεισε τελικά με  πτώση σχεδόν 1,7% την εβδομάδα, αφού προηγουμένως βρισκόταν κοντά στο να  καταγράψει εβδομαδιαίο κέρδος 1,5%.
Στις 22:35 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 45,62 δολάρια το βαρέλι με πτώση 2,77% και το brent βρισκόταν στα 47,87 δολάρια με απώλειες 2,90%.
Επίσης οι σταθμοί εξόρυξης πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1 εξέδρα σε 764, σύμφωνα με την εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών Baker Hughes.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης