Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Eurobank Equities: Στα 4,8 ανεβάζει τη τιμή - στόχο για τη ΓΕΚ Τέρνα - Διατηρεί τη σύσταση «Buy»

Eurobank Equities: Στα 4,8 ανεβάζει τη τιμή - στόχο για τη ΓΕΚ Τέρνα - Διατηρεί τη σύσταση «Buy»
Η εταιρεία βρίσκεται σε θέση να αξιοποιήσει περαιτέρω τις αυξημένες δαπάνες για υποδομές
Στην αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα στα 4,8 από 3,6 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε σήμερα (20/7/2017) η Eurobank Equities, διατηρώντας παράλληλα σταθερή τη σύσταση  αγοράς για τη μετοχή (Buy).
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, ο κλάδος των κατασκευών βρίσκεται σε καλή θέση για να επωφεληθεί από τις αυξημένες δαπάνες για τις υποδομές, καθώς η Ε.Ε. έχει δεσμεύσει πόρους, με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα να αξιοποιήσει πλήρως τα δυνητικά διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία, σε μια προσπάθεια εκκίνησης της οικονομίας.
Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, όντας μία από τις κορυφαίες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, «η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι κατά την άποψή μας σε θέση να αξιοποιήσει περαιτέρω τις αυξημένες δαπάνες για υποδομές».
«Εκτός από τα νέα έργα, το υπάρχον βιβλίο παραγγελιών του ομίλου παραμένει σε υψηλά επίπεδα, στα 2,3 δισ. ευρώ, σηματοδοτώντας μια αύξηση των κερδών EBITDA τα επόμενα χρόνια», αναφέρεται στην ανάλυση.
Την ίδια ώρα, η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι εκχωρήσεις αυτοκινητόδρομων θα αποτελέσουν έναν σημαντικό παράγοντα συνεισφοράς ταμειακών ροών.
Παράλληλα, αναφέρει πως οι κανονιστικές αλλαγές στον κλάδο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιτρέπουν την επίτευξη επιθετικών στόχων ανάπτυξης.
Εν τω μεταξύ, η εφαρμογή των σχεδιαζόμενων μέτρων με στόχο την εξάλειψη του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ μετριάζει τον κίνδυνο μειωμένων αποζημιώσεων για τους παραγωγούς αιολικής ενέργειας, επιτρέποντας μια ταχύτερη υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων στόχων τους.
Ως προς την σύστασή της, η Eurobank Equities αναφέρει πως αναθεώρησε το μοντέλο της ώστε να ενσωματώσει τις πιο αισιόδοξες υποθέσεις στον τομέα των κατασκευών και να αντικατοπτρίσει μια πιο επιθετική προσέγγιση όσον αφορά σε επερχόμενες εγκαταστάσεις στην Τέρνα Ενεργειακή.
Ως αποτέλεσμα, η χρηματιστηριακή αυξάνει την τιμή στόχο στα 4,80 ευρώ, από 3,60 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση «Buy», λαμβάνοντας υπόψη τη βελτίωση του προφίλ κινδύνου της εταιρείας, λόγω των επαναλαμβανόμενων και μάλλον σταθερών ταμειακών εισροών από τη δραστηριότητα παραχώρησης που θα ακολουθήσει, καθώς και της ικανότητας του ομίλου να επωφεληθεί από την αύξηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης