Χρηματιστήριο & Αγορές

Τα εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν ώθηση στη Wall Street - Ρεκόρ για Dow, S&P και Nasdaq

tags :
Τα εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν ώθηση στη Wall Street - Ρεκόρ για Dow, S&P και Nasdaq
Ο δείκτης S & P Energy Sector ενισχύθηκε 1,40% στις 485,46 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα σήμερα Τετάρτη 19/7/2017, καθώς οι επενδυτές «αφομοίωσαν» τα τριμηνιαία αποτελέσματα των επιχειρήσεων.
Ο δείκτης S & P 500 σημείωσε άνοδο 0,54% και κατέγραψε νέο ρεκόρ στις 2473,83 μονάδες, με κέρδη 0,54%%.
Η Vertex Pharmaceuticals οδήγησε τον δείκτη ψηλότερα, με άνοδο 21%.
Ο δείκτης S & P Energy Sector ενισχύθηκε 1,40% στις 485,46 μονάδες.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,64% και, επίσης, σημείωσε ρεκόρ κλείνοντας στις 6385,04 μονάδες.
Και ο Dow Jones βρέθηκε σε νέο υψηλό στις 21.626,77 μονάδες με άνοδο  0,24%, με τη Boeing να συνεισφέρει τα περισσότερα κέρδη.
Τα κέρδη είναι σαφώς ο οδηγός στην αγορά μετοχών ", δήλωσε ο Jon Adams, ανώτερος επενδυτικός στρατηγός της BMO Global Asset Management." Είχαμε μια πτώση των αποτελεσμάτων πέρυσι, αλλά τώρα έχουμε διαδοχικά τρίμηνα ανάπτυξης κερδών ".
Η Morgan Stanley ανακοίνωσε αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου καλύτερα από το αναμενόμενο, καθώς τα έσοδα από τις συναλλαγές ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Άλλες τράπεζες όπως η Citigroup, η Goldman Sachs και η JPMorgan Chase είδαν τις εμπορικές τους επιχειρήσεις να αγωνίζονται το τελευταίο τρίμηνο.
Η IBM ανακοίνωσε μικτά τριμηνιαία αποτελέσματα, με τα κέρδη ανά μετοχή να υπερβαίνουν τις προσδοκίες και τις πωλήσεις να είναι απογοητευτικές.
Η εταιρεία ανακοίνωσε  επίσης ότι τα έσοδά της μειώθηκαν για 21ο συνεχόμενο τρίμηνο, πιέζοντας τη μετοχή κάτω κατά 4,4% και περιορίζοντας τα κέρδη από το Dow.
 Η IBM είναι η πέμπτη μεγαλύτερη μετοχή του Dow.
Συνολικά, "τα κέρδη αναμενόταν να είναι αρκετά ισχυρά και αυτό σίγουρα θα συνεχισθεί", δήλωσε ο Shannon Saccocia, επικεφαλής της διάθεσης περιουσιακών στοιχείων και της στρατηγικής χαρτοφυλακίου της Boston Private.
Από τις 53 μετοχές του S & P 500 που είχαν ανακοινώσει στοιχεία  από την Τρίτη 18/7/2017 το πρωί, το 77% υπερέβησαν τις προσδοκίες των κερδών, σύμφωνα με τα στοιχεία του The Scout Outcomes.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης