Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου καθώς το δολάριο έφθασε σε υψηλό 13,5 ετών

Σε πτώση οι τιμές του πετρελαίου καθώς το δολάριο έφθασε σε υψηλό 13,5 ετών
Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρεί κατά 34 σεντς ή 0,73% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,15 δολάρια το βαρέλι.
Σε πτώση βρίσκονται σήμερα Παρασκευή (18/11) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς το δολάριο έφθασε σε υψηλό 13,5 μηνών, κάτι που θέτει εν αμφιβόλω το αν θα φθάσουν σε συμφωνία για μείωση της παραγωγής οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ.
Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 34 σεντς ή 0,73% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,15 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 47 σεντς ή 1,03% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 44,95 δολάρια το βαρέλι.
Όπως επισημαίνει ο ανώτερος αναλυτής αγοράς πετρελαίου της μεσιτικής OANDA στη Σιγκαπούρη, Jeffrey Halley, η ισχυροποίηση του δολαρίου κάνει το πετρέλαιο -το οποίο τιμολογείται στο αμερικανικό νόμισμα- πιο ακριβό για τους αγοραστές σε άλλα νομίσματα και ιδιαιτέρως στην Ασία όπου βρίσκονται οι μεγαλύτεροι καταναλωτές ενέργειας αυτή τη στιγμή στον κόσμο.
Εν τω μεταξύ, μέσα σε αυτό το κλίμα συναντώνται αργότερα σήμερα στην πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα οι εκπρόσωποι από τη Σαουδική Αραβία, την Αλγερία, τη Ρωσία, το Ιράν, το Κουβέιτ, τη Λιβύη, τη Βενεζουέλα, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και τη Νιγηρία, προκειμένου να συζητήσουν τις λεπτομέρειες μιας πιθανής συμφωνίας για τις μειώσεις της παραγωγής.
Την ίδια ώρα πάντως κι ενώ ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έχει εκφράσει την υποστήριξη του στη μείωση της παραγωγής, δήλωσε ότι η χώρα του εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,2 δισ. δολαρίων από κινεζική γραμμή πίστωσης, προκειμένου σε κοινοπραξία με την κινεζική κρατική πετρελαϊκή εταιρεία China National Petroleum Corp. Να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου κατά περίπου 277.000 βαρέλια την ημέρα.
Στο μεταξύ, η αύξηση της παραγωγής του Ιράν θέτει σε αμφισβήτηση το κατά πόσον μια συμφωνία του ΟΠΕΚ θα καταφέρει να μειώσει τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου και να αυξήσει τις τιμές.
Μάλιστα, από τον Οκτώβριο το Ιράν έχει γίνει ο Νο1 προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας, ξεπερνώντας τη Σαουδική Αραβία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης