Χρηματιστήριο & Αγορές

Πετρέλαιο: Κέρδη 1% για το αργό - Με τα 49 δολάρια φλερτάρει το brent

Πετρέλαιο: Κέρδη 1% για το αργό - Με τα 49 δολάρια φλερτάρει το brent
Περί τις  23:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,48 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,02% και το brent στα 48,90 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,99%
Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν άνοδο την Τρίτη καθώς η ζήτηση επηρέασε  μερικές από τις πλεονασματικές προμήθειες από τον ΟΠΕΚ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά οι traders ανέφεραν ότι η αγορά παρέμεινε σε περιορισμένο εύρος και έδειξε σημάδια μεγάλων βραχυπρόθεσμων κινήσεων.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) έκλεισαν 38 σεντς υψηλότερα στα 46,40 δολάρια το βαρέλι. Τα  συμβόλαια του  Brent, αυξήθηκαν κατά 46 σεντς στα 48,88 δολάρια ανά βαρέλι στις 2:36 μ.μ. ET (1836 GMT).
Στις 23:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,48 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,02% και το brent στα 48,90 δολάρια το βαρέλι με κέρδη 0,99%.
"Είμαστε κολλημένοι σε ένα εύρος που ... θα είναι δύσκολο να ξεφύγουμε με την απουσία κάποιου είδους πολιτικού παράγοντα", δήλωσε ο Matt Stanley, της  Freight Investor Services.
Σε ένδειξη έντονης ζήτησης, τα στοιχεία της Δευτέρας έδειξαν ότι τα διυλιστήρια στην Κίνα αύξησαν τον ρυθμό παραγωγής αργού τον Ιούνιο,
Αλλά πολλές αγορές είναι καλά εφοδιασμένες και το πετρέλαιο για άμεση παράδοση διαπραγματεύεται με μεγάλες εκπτώσεις προκειμένου να προωθηθούν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε διάφορα μέρη του κόσμου.
Ως αποτέλεσμα, οι τιμές του αργού πετρελαίου διαπραγματεύονται σε μόλις περίπου το ήμισυ των επιπέδων που παρατηρήθηκαν πριν από τρία χρόνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης