Χρηματιστήριο & Αγορές

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, εν αναμονή της αύξησης των επιτοκίων από την Fed

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street, εν αναμονή της αύξησης των επιτοκίων από την Fed
Ο ενεργειακός δείκτης S&P Energy Sector υποχώρησε 0,68% στις 518,63 μονάδες.
Με άνοδο έκλεισαν οι μετοχές στη Wall Street την Πέμπτη καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν στις δηλώσεις της Janet Yellen προέδρου της Fed.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισύθηκε 0,19% στις 18903,82 μονάδες
Ο δείκτης  S & P 500 αυξήθηκε 0,47%,στις 217,12 μονάδες
Ο  Nasdaq ενισχύθηκε 0,74% στις 5333,97 μονάδες.
Ο ενεργειακός δείκτης S&P Energy Sector υποχώρησε 0,68% στις 518,63 μονάδες.
Η τιμή του χρυσού στις 11:00 ώρα Ελλάδας  υποχωρούσε 0,69% στα 1215,50 δολάρια ανά ουγγιά.
Στο πετρέλαιο την ίδια ώρα το αργό είχε απώλειες 1,45% στα 44,91 δολάρια το βαρέλι και το brent υποχωρούσε 1,27% στα 46,04 δολάρια ανά βαρέλι.
«Υπάρχουν ένα-δυο πράγματα στο παιχνίδι αυτή την εβδομάδα που κρατούν την αγορά στην πορεία της», δήλωσε ο Daniel Deming, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial. «Ένα από αυτά έχει να κάνει με τις λήξεις. ... Επίσης, ότι η περιστροφή τομέας συνέχισε".
Η Yellen, επικεφαλής της Fed, που κατέθεσε από το Κογκρέσο είπε ότι μια αύξηση των επιτοκίων θα μπορούσε να είναι «σχετικά σύντομα».
Ένας μεγάλος αριθμός επενδυτών  αναμένουν ότι η κεντρική τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα. Σύμφωνα με το FedWatch του Ομίλου CME, οι προσδοκίες της αγοράς για αύξηση των επιτοκίων του Δεκεμβρίου ήταν περίπου 90% Πέμπτη.
« Για εμάς, είναι μια τελειωμένη υπόθεση και το ερώτημα που είμαστε συγκεντρωμένοι για είναι αν η Fed είναι ευαίσθητη στην αποδόσεις," δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της Think Markets. Οι αποδόσεις διετών ομολόγων  αυξήθηκαν την Πέμπτη,  κοντά στο 1,03% και το σημείο αναφοράς απόδοσης του 10ετούς περίπου 2,28%.
Την Πέμπτη ανακοινώθηκαν και οικονομικά στοιχεία, όπως οι ενάρξεις ανέγερσης κατοικιών που αυξήθηκαν  περισσότερο από 25% τον Οκτώβριο, ενώ οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο του 1973.
"Αν ψάχνατε για μερικές ασημένιες επενδύσεις στα οικονομικά δεδομένα, η στέγαση... και οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας είναι δύο από αυτούς», είπε ο Art Hogan, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της αγοράς στο Wunderlich Securities.
«Νομίζω ότι η αγορά έχει κάνει πολύ καλή δουλειά που  προσπαθεί να τιμολογήσει μια διοίκηση Trump, και τώρα είμαστε σε τιμολόγηση για μια βελτίωση της οικονομίας."
Το δολάριο ΗΠΑ διαπραγματεύονται υψηλότερα, με το ευρώ κοντά στο 1,062 δολάρια και το γιεν περίπου 109,9 δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης