Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Κέρδη στη «σκιά» της Fed - Νέο ρεκόρ για τον Dow

tags :
Wall Street: Κέρδη στη «σκιά» της Fed - Νέο ρεκόρ για τον Dow
Ο S & P Energy Sector σημείωσε άνοδο 0,29% στις 477,09 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  ενισχύθηκαν την Τετάρτη 12/7/2017 καθώς οι επενδυτές έστρεψαν την προσοχή τους στις ανακοινώσεις της προέδρου της Fed, Janet Yellen.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαπραγματεύθηκε 137 μονάδες υψηλότερα και κατέγραψε  νέο ρεκόρ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και έκλεισε στις 21532,14 μονάδες με άνοδο 0,57%.
 Οι μετοχές της DuPont κατέγραψαν τα περισσότερα κέρδη στον δείκτη των 30 μετοχών
Ο S & P 500 ενισχύθηκε κατά  0,73% με τα ακίνητα και την ενέργεια να είναι οι  κορυφαίοι κερδισμένοι και έκλεισε στις 2443,25 μονάδες .
Ο S & P Energy Sector σημείωσε άνοδο 0,29% στις 477,09 μονάδες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,1%  στις 6261,17 μονάδες .
Η πρόεδρος της Fed, Janet Yellen, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να αρχίσει να μειώνει το τεράστιο χαρτοφυλάκιό της αξίας 4,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων αργότερα φέτος. Η Fed ενίσχυσε το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως ισολογισμό, ως μέσο τόνωσης της οικονομίας κατά τη διάρκεια και μετά την οικονομική κρίση.
"Παίρνουμε μια θετική αντίδραση από τις  δηλώσεις  της", σημείωσε  ο Jeff Kravetz, της U.S. Bank. "Αυτό που συνέβη ήταν ότι ήταν πιο τρελός από την αγορά που αναμενόταν στις προετοιμασμένες παρατηρήσεις της."
Είπε επίσης ότι η μείωση του ισολογισμού και οι αυξήσεις των επιτοκίων θα είναι βαθμιαίες.
Η Yellen σημείωσε επίσης ότι τα επιτόκια δεν θα πρέπει να αυξηθούν τόσο πολύ ώστε να φτάσουν στο ουδέτερο, όπως και στις προηγούμενες δεκαετίες.
"Μετά από μήνες που μιλάνε  για "σκληρά" επιτόκια φαίνεται ότι η Janet Yellen έχει αλλάξει τη «μελωδία» της. Η πεποίθησή μου είναι ότι η αρχική ευφορία  εξαρτάται από την πεποίθηση ότι οι αλλαγές στην πολιτική ανάπτυξης ήταν σωστές ", δήλωσε ο Jim Iurio, διευθύνων σύμβουλος της TJM Institutional Services.

Πετρέλαιο

Τα κέρδη του πετρελαίου περιορίσθηκαν  την Τετάρτη 12/7/, μετά  τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο.
Τα αποθέματα μειώθηκαν κατά 7,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 2,9 εκατομμυρίων βαρελιών.
Το αμερικανικό αργό σημείωσε άνοδο κατά 45 σεντς, ή 1%, στα 45,49 δολάρια. Το Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, αυξήθηκε κατά 22 σεντ στα 47,74 δολάρια το βαρέλι στις 2:38 μ.μ. ET (1838 GMT).
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για άνοδο1,1 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατομμύρια βαρέλια, σε σχέση με τις προσδοκίες για αύξηση 1,1 εκατ. βαρελιών, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ
Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 59.000 βαρέλια ημερησίως σε σχεδόν 9,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.
Στις 22:45 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 45,48 δολάρια το βαρέλι με άνοδο ο,98% και το brent στα 47,73 δολάρια με κέρδη 0,44%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης