Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου μετά την αύξηση των αποθεμάτων τις ΗΠΑ

Υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου μετά την αύξηση των αποθεμάτων τις ΗΠΑ
Η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 25 σεντς ή 0,54% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,38 δολάρια το βαρέλι.
Μικρή υποχώρηση σημειώνουν σήμερα Πέμπτη (17/11) οι τιμές του πετρελαίου, μετά την επίσημη έκθεση απογραφής της ΕΙΑ, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο.
Περί τις 09:20 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent υποχωρούσε κατά 25 σεντς ή 0,54% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 46,38 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρούσε κατά 22 σεντς ή 0,48% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο στα 45,35 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που τελείωσε στις 11 Νοέμβρη, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για αύξηση κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια.
Η αύξηση των αποθεμάτων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των εισαγωγών κατά 910.000 βαρέλια την ημέρα κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΙΑ.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο, οι χώρες του ΟΠΕΚ είναι έτοιμες να επιτύχουν μια «ισχυρή» συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου, όπως είπε μετά τη συνάντηση του χθες Τετάρτη με τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο στο Καράκας.
Η Ρωσία έχει επίσης εκφράσει την προθυμία να υποστηρίξει την απόφαση του ΟΠΕΚ να «παγώσει» την παραγωγή πετρελαίου, επανέλαβε χθες Τετάρτη ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.
«Πάγωμα» αντί μείωσης της παραγωγής «βλέπει» σε σημείωμά της σήμερα Πέμπτη και αμερικανική επενδυτική τράπεζα Jefferies, η οποία διατηρεί την πρόβλεψή της, ότι η τιμή του Brent θα φθάσει στα 58 δολάρια το βαρέλι το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης