Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Το πετρέλαιο ανακτά το χαμένο έδαφος - Πάνω από τα 44 δολάρια κινείται το αργό

Το πετρέλαιο ανακτά το χαμένο έδαφος - Πάνω από τα 44 δολάρια κινείται το αργό
Περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχυόταν κατά  0,36% στα 46,88 δολ. το βαρέλι, ενώ ίδια είναι και η άνοδος στο αργό, το οποίο βρισκόταν στα 44,39 δολ.
Ανοδικά κινείται σήμερα Δευτέρα (10/7) το πετρέλαιο, μετά την πτώση -3% που κατέγραψε κατά την προηγούμενη εβδομάδα, με τις αγορές να παραμένουν υπό πίεση λόγω της αυξημένης εξαγωγικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,88 δολ. ανά βαρέλι, ενώ ίδια είναι και η άνοδος στο αργό, το οποίο βρίσκεται στα 44,39 δολ. ανά βαρέλι.
Κατά την περασμένη εβδομάδα, τα γεωτρύπανα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 7, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό τους στα 763, γεγονός που συνιστά την 24η άνοδο κατά τις 25 τελευταίες εβδομάδες.
Οι εξέδρες γεωτρήσεων βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2015, την ίδια στιγμή που η παραγωγή της χώρας έχει αυξηθεί κατά +10% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο μαύρος χρυσός να έχει καταγράψει απώλειες -17% από την έναρξη του έτους, παρά την προσπάθεια του ΟΠΕΚ να εξισορροπήσει την αγορά μέσω της συμφωνίας του.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης