Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σαουδική Αραβία: Καθυστερούν οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης

Σαουδική Αραβία: Καθυστερούν οι αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης
Οι περικοπές των ενεργειακών επιδοτήσεων αποτελούν βασικό στοιχείο του σχεδίου μεταρρύθμισης που υλοποιεί η χώρα

Η Σαουδική Αραβία, η μεγαλύτερη αραβική οικονομία, πιθανότατα θα καθυστερήσει τα σχέδια για αύξηση της τιμής της βενζίνης και της ενέργειας έως το τέλος τους έτους ή στις αρχές του 2018 εν μέσω οικονομικής επιβράδυνσης.
Η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές της ενέργειας τον Οκτώβριο το συντομότερο και πιθανότατα στις αρχές του επόμενου έτους, σύμφωνα με τους ανώνυμες πηγές που επικαλείται το bloomberg.
Ο υπουργός Ενέργειας Khalid Al-Falih δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι η επόμενη αύξηση "δεν θα αργήσει το 2017.".
Η κυβέρνηση καθυστέρησε τον επόμενο γύρο των αυξήσεων των τιμών επειδή ήθελε να εξασφαλίσει ότι η αύξηση δεν θα επιβραδύνει τη βιομηχανική δραστηριότητα, ανέφεραν πηγές. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αξιολογεί το ύψος της αύξησης των τιμών προκειμένου να μην επηρεάσει την οικονομία.
Η Σαουδική Αραβία προσπαθεί να περιορίσει τις δαπάνες και να μειώσει την εξάρτηση από το πετρέλαιο μετά από την παγκόσμια πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου.
Η αλλαγή της επιδότησης ενέργειας αποτελεί βασικό στοιχείο του σχεδίου μεταρρύθμισης, καθώς και η πώληση μεριδίων σε κρατικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου και του μεγαλύτερου εξαγωγέα αργού στον κόσμο, της  Saudi Aramco.
Το βασίλειο αύξησε τις τιμές των καυσίμων τον Δεκέμβριο του 2015 και ανακοίνωσε σχέδια για μεγαλύτερες περικοπές. Αλλά το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν συρρικνώθηκε κατά 0,5% το πρώτο τρίμηνο, δείχνοντας το μέγεθος των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση καθώς επιδιώκει να αναθεωρήσει μια οικονομία που εξακολουθεί να βασίζεται  στη πετρελαϊκή βιομηχανία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης