Χρηματιστήριο & Αγορές

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε το πετρέλαιο – Κέρδη για το αργό

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε το πετρέλαιο – Κέρδη για το αργό
Περί τις 20:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,25 δολάρια με άνοδο 2,17% και το brent είχε κέρδη 1,95% στα 48,72 δολάρια το βαρέλι
Το πετρέλαιο ενισχύθηκε την Πέμπτη, κερδίζοντας το έδαφος μετά από τα αισιόδοξα στοιχεία για τη  ζήτηση των ΗΠΑ, αν και η προοπτική υπερπροσφοράς το 2018 ώθησε ακόμη περισσότερους αναλυτές να μειώσουν τις προβλέψεις τους για τις τιμές.
Τα αμερικανικά εμπορικά αποθέματα αργού μειώθηκαν κατά 6,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 30 Ιουνίου, σύμφωνα με την ΕΙΑ  ενώ οι αναλυτές ανέμεναν 2,3 εκατ. βαρέλια.
Τα συμβόλαια του  Brent ενισχύθηκαν 1,23 δολ., ή 2,6%, στα $ 49,02 το βαρέλι στις τις 11:03 μ.μ. (1503 GMT) ενώ την Τετάρτη είχε υποχωρήσεις 3,7%.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ενδιάμεσων ξένων επενδύσεων του West Texas Texas Holdings (WTI) αυξήθηκαν κατά 1,18 δολ., ή  2,6%, στα 46,31 δολάρια ανά βαρέλι μετά από πτώση περίπου 4% την Τετάρτη.
Στις 20:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,25 δολάρια με άνοδο 2,17% και το brent είχε κέρδη 1,95% στα 48,72 δολάρια το βαρέλι.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν επίσης, κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια. Τα αποθέματα καυσίμων αποστάγματος, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και οικιακό πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1,9 εκατομμύρια βαρέλια.
Τα συμβόλαια βενζίνης στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2,5% μετά την έκθεση της ΕΙΑ.
Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε από τα υψηλότερα του ενός μηνός μόλις κάτω από τα 50 δολάρια μετά από τα στοιχεία αύξησης των εξαγωγών και της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, παρά τη δέσμευση να ενισχύσει την αγορά μειώνοντας την παραγωγή.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak δήλωσε ότι η παγκόσμια συμφωνία του ΟΠΕΚ, της Ρωσίας και άλλων παραγωγών για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της μεταβλητότητας των τιμών και τη μείωση των μεγάλων αποθεμάτων, οπότε δεν χρειάστηκαν άμεσα πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη των τιμών.
Ο ΟΠΕΚ και άλλοι παραγωγοί με επικεφαλής τη Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή   1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με σκοπό να περιορίσουν τα αποθέματα και να ενισχύσουν τις τιμές στήριξης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης