Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταθεροποίηση στο πετρέλαιο μετά από 8 ημέρες κερδών

Σταθεροποίηση στο πετρέλαιο μετά από 8 ημέρες κερδών
Πολλοί traders έκλεισαν θέσεις πριν από τις διακοπές της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. σήμερα 4 Ιουλίου, ενώ το Brent αντιμετώπισε τεχνική αντίσταση καθώς πλησίαζε τα 50 δολάρια ανά βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν στην Ασία την Τρίτη 4/6/2017, διακόπτοντας  το σερί των οκτώ συνεχόμενων ημερών κέρδους μετά τις ενδείξεις ότι η αμείωτη άνοδος της αμερικανικής παραγωγής αργού αρχίζει να εξαντλείται.
Τα συμβόλαια του  Brent υποχώρησαν 27 σεντς, ή 0,5%, στα 49,41 δολάρια το βαρέλι το 0354 GMT.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate (WTI) διαπραγματεύονταν χαμηλότερα κατά 24 σεντς, ή 0,5%, στα 46,83 δολάρια το βαρέλι.
Η υποχώρηση ήρθε αφότου και τα δύο σημεία αναφοράς ενισχύθηκαν περίπου 12% από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα στις 21 Ιουνίου.
Στις 22:15 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 47,08 δολάρια το βαρέλι με οριακή άνοδο και το brent στα 49,68 δολάρια.
Πολλοί traders έκλεισαν θέσεις πριν από τις διακοπές της Ημέρας Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α. σήμερα 4 Ιουλίου, ενώ το Brent αντιμετώπισε επίσης τεχνική αντίσταση καθώς πλησίαζε τα 50 δολάρια ανά βαρέλι, εκτιμούν οι αναλυτές.
Παρά το γεγονός αυτό, το κλίμα της αγοράς έχει αλλάξει κάπως.
Στα τέλη Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου ήταν συντριπτικά bearish καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ αυξήθηκε και οι αμφιβολίες ενισχύθηκαν για την ικανότητα του ΟΠΕΚ να περιορίσει την παραγωγή.
Αλλά το συναίσθημα άρχισε να μετατοπίζεται προς τα τέλη Ιουνίου, όταν τα στοιχεία των Η.Π.Α. έδειξαν μια βουτιά στην αμερικανική παραγωγή πετρελαίου και μια μικρή πτώση στις γεωτρήσεις για νέα παραγωγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης