Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Η έκλειψη ηλίου θα κοστίσει 4,200MW ενέργειας στην Καλιφόρνια

Η έκλειψη ηλίου θα κοστίσει 4,200MW ενέργειας στην Καλιφόρνια
Η Καλιφόρνια καλύπτει το 9% των ενεργειακών αναγκών της από την ηλιακή ενέργεια
Μία από τις μεγαλύτερες ηλιακές εκλείψεις των τελευταίων ετών θα είναι ορατή από τις ΗΠΑ στις 21 Αυγούστου του 2017.
Μπορεί οι ηλιακές εκλείψεις να αποτελούν ένα μοναδικό θέαμα ωστόσο η συγκεκριμένη θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε μια πολιτεία των ΗΠΑ.  
Ο λόγος για την Καλιφόρνια η οποία καλύπτει το 9% των ενεργειακών αναγκών της από την ηλιακή ενέργεια.
Κατά την διάρκεια της έκλειψης, στην Καλιφόρνια θα μειωθεί ως και 70% ο ρυθμός λειτουργίας των περισσοτέρων ηλιακών πάνελ που είναι εγκατεστημένα σε ηλιακά πάρκα, στέγες σπιτιών, αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία της πόλης, γεγονός που θα προκαλέσει την απώλεια σχεδόν 4,200mW ενέργειας.
Εκτιμάται ότι αυτός ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος καθώς πολλές κατοικίες στην πολιτεία στηρίζονται αποκλειστικά στην ηλιακή ενεργεία οπότε θα στραφούν και αυτά στο ηλεκτρικό δίκτυο επιβαρύνοντας το ακόμα περισσότερο.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το ποσό της ενέργειας που εκτιμάται ότι θα χαθεί συνολικά από την έκλειψη ισοδυναμεί με αυτό που χρειάζεται για να «φωτιστούν» περίπου 6 εκατομμύρια σπίτια.
Η έλλειψη ενέργειας θα διαρκέσει από τις 9 π.μ. μέχρι νωρίς το μεσημέρι.
Η CAISO ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που επιβλέπει και χειρίζεται το ηλεκτρικό δίκτυο στην Καλιφόρνια, τονίζει ότι θα είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει  σ ’αυτό το γεγονός χρησιμοποιώντας εναλλακτικές πηγές ενέργειας όπως για παράδειγμα υδροηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο. Ωστόσο, προσθέτει ότι οι πολίτες της Καλιφόρνια θα πρέπει να κάνουν όσο το δυνατόν μικρότερη κατανάλωση μιας και στην CAISO δεν είναι σίγουροι αν οι εκτιμήσεις τους θα είναι ακριβείς καθώς δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε τόσο μεγάλη κλίμακα στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης