Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Νέο υψηλό για τον Dow – Kέρδη για τις ενεργειακό κλάδο

tags :
Wall Street: Νέο υψηλό για τον Dow – Kέρδη για τις ενεργειακό κλάδο
Ο  S & P Energy Sector σημείωσε άνοδο 2% στις 487,49 μονάδες.
Οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του έτους «με το δεξί», κλείνοντας ως επί το πλείστον υψηλότερα τη Δευτέρα 3/7/2017, καθώς ενισχύθηκαν οι τράπεζες.
Ο Dow Jones έφτασε σε νέο υψηλό  ενδοσυνεδριακά και έκλεισε  130 μονάδες υψηλότερα στις 21479,27 μονάδες , με τη Goldman Sachs να καταγράφει τα περισσότερα κέρδη.
Ο  S & P 500 ενισχύθηκε κατά 0,23%, με τον χρηματοοικονομικό  και ενεργειακό τομέα να είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι και έκλεισε στις 2429,01 μονάδες .
Ο  S & P Energy Sector σημείωσε άνοδο 2% στις 487,49 μονάδες.
Ο  Nasdaq υποχώρησε, κατά 0,5% και έκλεισε στις 6110,06 μονάδες.
"Εξακολουθείτε να βλέπετε χρήματα που προέρχονται από  την τεχνολογία και τον χρηματοοικονομικό τομέα", δήλωσε ο Marc Chaikin, Διευθύνων Σύμβουλος της Chaikin Analytics. "Το ράλι στα χρηματοοικονομικά έχει  πραγματικά πόδια."
Οι μετοχές των Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citgroup σημείωσαν άνοδο. Οι μεγάλες τραπεζικές  μετοχές έρχονται από μια ισχυρή εβδομάδα, με το χρηματιστηριακό χαρτοφυλάκιο SPRE της S & P Bank (KBE) να αυξάνεται 3,82% μετά τα θετικά αποτελέσματα από το ετήσιο stress test της Federal Reserve.
"Υπάρχει νέα ηγετική θέση στην αγορά", δήλωσε ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial. "Αυτό θα πρέπει να μας κρατήσει από την παραπαίουσα κατάσταση  τους καλοκαιρινούς μήνες."
Οι ενεργειακές μετοχές κινήθηκαν θετικά, με τον Energy Select Sector SPDR ETF (XLE) να ενισχύεται  κατά 1,9%.
Οι μετοχές  σημείωσαν σημαντική απόδοση το πρώτο εξάμηνο, γεγονός που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον τομέα της τεχνολογίας. Ωστόσο, η τεχνολογία ολοκλήρωσε  το πρώτο εξάμηνο με απώλειες καθώς  το Technolgy Select Sector Fund (XLK) υποχώρησε 2,81% την περασμένη εβδομάδα.
Όμως ο Dave Haviland, διευθύνων σύμβουλος της Beaumont Capital Management, δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να ανησυχούμε για το χρηματιστήριο. "Αν έχετε μια αγορά που σας δίνει νέα υψηλά κάθε μήνα, τότε παίρνετε ό, τι σας δίνει η αγορά, έως ότου η γενική τάση γίνει αρνητική", είπε.
Τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε στις 1 μ.μ. ενώ την Τρίτη θα είναι κλειστό  λόγω της 4ης Ιουλίου Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης