Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος 6% στο πετρέλαιο λόγω αυξημένων προσδοκιών για συμφωνία στον ΟΠΕΚ

Άνοδος 6% στο πετρέλαιο λόγω αυξημένων προσδοκιών για συμφωνία στον ΟΠΕΚ
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου για να συμφωνήσει για τον περιορισμό της παραγωγής.
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν 6% την Τρίτη, μετά από τα χαμηλά πολλών μηνών καθώς δημιουργήθηκαν προσδοκίες ότι ο ΟΠΕΚ θα συμφωνήσει αργότερα μέσα το  μήνα να μειώσει την παραγωγή και δημιουργηθείι ένα πλεόνασμα της προσφοράς.
 Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid al-Falih αναμένεται να να επισκεφθεί την Ντόχα, στο Κατάρ αυτή την εβδομάδα στο πλαίσιο των συναντήσεων με τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο στο περιθώριο ενός φόρουμ ενέργειας, ανέφεραν πηγές που γνωρίζουν το θέμα στο Reuters.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών πρόκειται να συνεδριάσει στις 30 Νοεμβρίου για να συμφωνήσει για τον περιορισμό της παραγωγής.
Μια συμφωνία περίγραμμα επιτεύχθηκε το Σεπτέμβριο, αλλά οι διαπραγματεύσεις για τις λεπτομέρειες αποδεικνύονται δύσκολες σύμφωνα με αξιωματούχους.
Αναλυτές επεσήμαναν, επίσης, ότι με μια έκθεση τη Δευτέρα για μια τελευταία προσπάθεια από τον ΟΠΕΚ να ενώσει τους κορυφαίους παραγωγούς του κόσμου και να χαλιναγωγήσει την παραγωγή, πυροδότησε κύμα short covering.
Η τιμή του Brent ενισχύθηκε  2,08 δολάρια το βαρέλι, ή 4,7% σε 46,51  δολάρια από 13:58 ET μετά το χαμηλό τριών μηνών στα  43.57 δολάρια την Δευτέρα.
Στις ΗΠΑ το αργό αυξήθηκε  2,18 δολάριατο βαρέλι, ή 5%, στα 45,50 δολάρια το βαρέλι από το χαμηλό τριών  μηνών στα 42.20 δολάρια που βρέθηκε  την Δευτέρα.
Στις 11:00 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού ενισχυόταν 6,12% στα 45,97 δολάρια το βαρέλι και το brent είχε κέρδη 6,03 % στα 47,11 δολάρια ανά βαρέλι
"Είναι σαφές ότι η αγορά βλέπει τώρα  αυξημένες πιθανότητες μιας μείωσης της παραγωγής του ΟΠΕΚ," ανέφεραν αναλυτές της  Commerzbank αναλυτές.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Αλγερίας APS, την Κυριακή ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επίτευξη συναίνεσης στον ΟΠΕΚ για τον περιορισμό της παραγωγής,
«Το ράλι θα μπορούσε να αντέξει για λίγο, αλλά η βασική εικόνα εξακολουθεί να είναι πτωτική" δήλωσε ο Tamas Varga, αναλυτής πετρελαίου της  PVM Oil Associates στο Λονδίνο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro δήλωσε την Τρίτη  ότι θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΠΕΚ  Mohammed Barkindo  στο Καράκας για να συζητήσουν μια πιθανή συμφωνία για τον περιορισμό της παραγωγής της παγκόσμιας πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης