Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος στη Wall Street με πρωταγωνιστές τις τράπεζες – Κέρδη 1,43% στον Nasdaq

Άνοδος στη Wall Street με πρωταγωνιστές τις τράπεζες – Κέρδη 1,43% στον Nasdaq
Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,57% στις 475,57 μονάδες
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύθηκαν υψηλότερα την Τετάρτη 28/6/2017, με τις τραπεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν.
Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 143 μονάδων ή 0,68% στις 21.454,61 μονάδες, ενώ η Goldman Sachs και η Disney κατέγραψαν τα περισσότερα κέρδη. Η Caterpillar ήταν από τις μετοχές με τις καλύτερες επιδόσεις στον δείκτη, αυξάνοντας το 2%.
"Ένα μέρος της αύξησης των μετοχών σήμερα είναι να αντισταθμίσουμε τις αγορές που πιστεύεται ότι είναι υπερβολικά απαισιόδοξες", δήλωσε ο Komal Sri-Kumar, πρόεδρος του Sri-Kumar Global Strategies.
Ο S & P 500 ενισχύθηκε 0,88%, στις 2440,69 μονάδες με τον χρηματοοικονομικό τομέα να αυξάνεται κατά 1,54%. Το αμοιβαίο κεφάλαιο (KBE) SPDR S&P Bank, το οποίο παρακολουθεί τις μεγάλες τράπεζες, αυξήθηκε κατά 1,7%.
Οι μετοχές της JPMorgan Chase και της Goldman Sachs σημείωσαν άνοδο πάνω από 1,5%.
Ο S & P Energy Sector ενισχύθηκε 0,57% στις 475,57 μονάδες.
Οι μετοχές επίσης σημείωσαν άνοδο, με τις παρατηρήσεις του προέδρου της ΕΚΤ Mario Draghi μια μέρα νωρίτερα.
Ο Draghi δήλωσε την Τρίτη ότι "η απειλή του αποπληθωρισμού έχει απομακρυνθεί και οι δυνάμεις επανασυγκέντρωσης είναι στο παιχνίδι", στέλνοντας το ευρώ σε υψηλό έτους έναντι του δολαρίου.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ ακολούθησαν το δολάριο υψηλότερα, με τα συμβόλαια του Nasdaq να διαγράφουν ζημίες. Ο Nasdaq βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο , με τις τεχνολογικές μετοχές να αντιμετωπίζουν πίεσεις λόγω της υψηλής αξίας τους.
Το μεγαλύτερο μέρος της τεχνολογίας ανέκαμψε την Τετάρτη με τις Facebook, Apple, Amazon και Netflix να διαπραγματεύονται υψηλότερα.
Η Amazon υποχώρησε μετά τα σχόλια του πρόεδρου Donald Trump στο Twitter.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,43% στις 6234 μονάδες.
Ο κλάδος των τεχνολογιών είναι ο αδιαμφισβήτητος χρηματιστηριακός τομέας των Η.Π.Α., ο οποίος αυξήθηκε περίπου κατά 17% για το έτος αλλά την Τρίτη υποχώρησε κατά 1,6%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης