Χρηματιστήριο & Αγορές

Άνοδος 2% στο πετρέλαιο - Στην υποχώρηση των αποθεμάτων ποντάρουν οι traders

Άνοδος 2% στο πετρέλαιο - Στην υποχώρηση των αποθεμάτων ποντάρουν οι traders
Πάνω από τα 44 δολάρια το βαρέλι το αργό
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σχεδόν κατά 2% την Τρίτη 27/6/2017, καθώς οι traders  στοιχηματίζουν ότι οι τιμές του πετρελαίου θα μειωθούν περαιτέρω καθώς η αγορά αναμένει πτώση των αποθεμάτων αργού στις Η.Π.Α.
Τα διεθνή συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent αυξήθηκαν κατά 83 σεντς, ή 1,8%, στα 46,66 δολάρια σ τις 1:26 μ.μ. ET (1726 GMT).
Την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν σε χαμηλό ημέρας στα 44,35 δολαρίων, το πιο αδύναμο επίπεδο από τον Νοέμβριο.
Το αμερικανικό West Texas Intermediate διαπραγματεύεται στα 44,21 δολάρια,  με άνοδο  83 σεντς ή 1,9%. Το συμβόλαιο υποχώρησε σε χαμηλό  10 μηνών στα $ 42,05 την περασμένη εβδομάδα.
Στις 21:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα  44,17 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 1,96% και το  brent στα 46,68 δολάρια με κέρδη 1,85%
Οι τεχνικοί αναλυτές έχουν εντοπίσει επίπεδα στήριξης μεταξύ 40,40 και 40,70 δολ. σύμφωνα με τον Tom Kloza, επικεφαλή ενεργειακής ανάλυσης στην Υπηρεσία Πληροφόρησης για τις Τιμές Πετρελαίου (Oil Price Information Service).
"Είναι μια «αναπήδηση» της αγορά. Δεν είναι σίγουρα τίποτα που να αποδεικνύει ότι η αγορά των αρκούδων έχει τελειώσει" δήλωσε αναφερόμενος σε μια σύντομη ανάκαμψη από μια απότομη πτώση.
Aναλυτές και οι traders εκτιμούν σύμφωνα με το CNBC ότι η πτώση του πετρελαίου στο χαμηλό των 40 δολαρίων έχει κάνει τους traders  να θεωρούν λιγότερο πιθανό να πάρουν νέες θέσεις ή να στοιχηματίζουν ότι οι τιμές θα μειωθούν περαιτέρω.
Έτσι, το κατώτατο σημείο είναι πιθανό να βρίσκεται  κάπου στην ανώτερη σειρά  των $ 30, καθώς  υπάρχει πολύ λίγη ανταμοιβή για το άνοιγμα νέων βραχυπρόθεσμων θέσεων, ανέφεραν οι αναλυτές.
Οι traders αναμένουν τα εβδομαδιαία στοιχεία για τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α αύριο στις 10:30 π.μ. (1430 GMT).
Τα αποθέματα αργού αναμένεται να μειωθούν κατά 3,25 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 23 Ιουνίου, σύμφωνα με έρευνα των αναλυτών της S & P Global Platts.
Το American Petroleum Institute ανακοινώνει προκαταρκτικά στοιχεία για τα αποθέματα αργά το βράδυ με τους traders  να εστιάζουν στα αποθέματα του κόμβου παράδοσης του Cushing και της Οκλαχόμα για το WTI.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης