Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου μετά από τρεις συνεδριάσεις διαρκούς πτώσης

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου μετά από τρεις συνεδριάσεις διαρκούς πτώσης
Η τιμή του Brent αυξάνεται κατά 74 σεντς ή 1,67% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 45,17 δολάρια το βαρέλι.
Ανακάμπτουν σήμερα Τρίτη (15/11) οι τιμές του πετρελαίου μετά από τρεις συνεδριάσεις διαρκούς πτώσης, εν μέσω των συνεχιζόμενων προσπαθειών για να επιτευχθεί η προτεινόμενη μείωση της παραγωγής από τα μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών.
Περί τις 09:30 π.μ. η τιμή του Brent αυξανόταν 74 σεντς ή 1,67% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 45,17 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αυξανόταν 89 σεντς ή 2,05% σε σύγκριση με το τελευταίο κλείσιμο στα 44,21 δολάρια το βαρέλι.
Οι επενδυτές περιμένουν την συνάντηση του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου, όπου τα μέλη του θα συζητήσουν την προτεινόμενη μείωση της παραγωγής σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι τιμές, ωστόσο παρατηρητές της αγοράς παραμένουν δύσπιστοι, ότι θα επέλθει μια συμφωνία.
Το Bloomberg ανέφερε, ότι αρκετά μέλη του ΟΠΕΚ έκαναν μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών του Οργανισμού, με κάποιους αναλυτές να κάνουν λόγο για πρόοδο.
Σε αντίθεση με άλλα εμπορεύματα και υψηλού ρίσκου assets, οι τιμές του πετρελαίου σε γενικές γραμμές υποχωρούν, παρά την εκλογική νίκη του Donald Trump.
Οι αναλυτές αποδίδουν την ανησυχία που επικρατεί για την κλιμάκωση της υπερπροσφοράς αργού πετρελαίου.
Στις ΗΠΑ ο αριθμός των χερσαίων εξεδρών άντλησης πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2% την εβδομάδα που έληξε στις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης