Χρηματιστήριο & Αγορές

Στη «σκιά» του πετρελαίου η Wall Street – Έντονες πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές

tags :
Στη «σκιά» του πετρελαίου η Wall Street – Έντονες πιέσεις στις ενεργειακές μετοχές
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 471,88 μονάδες με πτώση 1,6%
Οι μετοχές στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης  διαπραγματεύθηκαν χαμηλότερα σήμερα Τετάρτη 21/6/2017 καθώς οι τιμές του πετρελαίου απέτυχαν να ανακάμψουν από την απότομη πτώση.
"Φαίνεται να υπάρχει μια δίκαιη αβεβαιότητα ως προς το πού βρίσκεται η βάση", δήλωσε ο Daniel Deming, διευθύνων σύμβουλος της KKM Financial και συμπλήρωσε ότι το διάλειμμα κάτω από  τα $ 43,80 προκάλεσε περισσότερες ανησυχίες για τους τεχνικούς traders.
Ο S & P 500 υποχώρησε κατά 0,06% στις 2435,61 μονάδες καθώς ο ενεργειακός κλάδος υποχώρησε κατά 1,6%.
Ο τομέας ενισχύθηκε μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την αγορά πετρελαίου αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει σε θετικό έδαφος.
Ο S & P Energy Sector έκλεισε στις 471,88 μονάδες με πτώση 1,6%
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ΕΙΑ δήλωσε την Τετάρτη ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια βαρέλια, αυξάνοντας τα αποθέματα ενέργειας και τις τιμές του πετρελαίου.
"Οι ταύροι θα σας πουν ότι πρόκειται για ζήτημα εφοδιασμού, αλλά αν εξετάζουμε περαιτέρω την Κίνα τότε θα δείτε λιγότερη ζήτηση", δήλωσε ο Nick Raich, Διευθύνων Σύμβουλος The Earnings Scout,, σημειώνοντας ότι η αγορά της  Σαγκάης υστερεί σε μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού για παράδοση Αυγούστου υποχώρησαν 2,3% στα 42,53 δολάρια το βαρέλι στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν περισσότερο από το 2%.
"Αν σπάσουμε  το όριο κάτω από τα $ 40, όλα τα στοιχήματα είναι off και η απειλή του πληθωρισμού θα έχει τελειώσει", δήλωσε ο Peter Cardillo, επικεφαλής οικονομολόγος της First Standard Financial.
Το πετρέλαιο βρίσκεται κοντά στις χειρότερες αποδόσεις του πρώτου εξαμήνου από το 1997.
Ο Crit Thomas, της Touchstone Investments, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. "Έχουμε δει ήδη την ενέργεια να βρίσκεται σε χαμηλή απόδοση για το μεγαλύτερο μέρος του έτους και αυτό δεν έχει εκτροχιάσει την ευρύτερη αγορά", είπε.
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,27% στις 21410,03 μονάδες , με την Caterpillar να καταγράφει τις περισσότερες απώλειες.
Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,74 % στις 6233,95 μονάδες, καθώς οι μετοχές της βιοτεχνολογίας ενισχύθηκαν.
Οι κυριότεροι δείκτες των ΗΠΑ έκλεισαν χαμηλότερα την Τρίτη, καθώς οι ενεργειακές μετοχές αντιμετώπισαν πιέσεις από την απότομη πτώση του πετρελαίου, αλλά ο Dow κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ εντός της ημέρας.
Φέτος, ο S & P έχει αυξηθεί περισσότερο από 9% με την πληροφορική να οδηγεί την άνοδο.
 Ο κλάδος της τεχνολογίας έχει ενισχυθεί σχεδόν 20% φέτος, καθώς οι μετοχές των εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης έχουν αυξηθεί σημαντικά. Η άνοδος της τεχνολογίας έχει επίσης στηρίξει το Nasdaq, που μέχρι σήμερα έχει ενισχυθεί μέχρι και 15%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης