Ενέργεια

Deal ανάμεσα στην κυπριακή Pelagic Partners και τη βρετανική Borealis Maritime στην υπεράκτια ενέργεια

Deal ανάμεσα στην κυπριακή Pelagic Partners και τη βρετανική Borealis Maritime στην υπεράκτια ενέργεια
Ο Atef Abou Merhi, διευθύνων σύμβουλος της Pelagic Partners, δήλωσε πως η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα οφείλεται στην αναγνώριση ότι οι επενδύσεις στην υπεράκτια ενέργεια φαίνεται ότι θα παραμείνουν σταθερές τα επόμενα 5-6 χρόνια
Η κυπριακή διαχειρίστρια ναυτιλιακών κεφαλαίων, Pelagic Partners, επένδυσε σε δύο πλοία εφοδιασμού πλατφόρμας (PSV), γεγονός που θα της επιτρέψει να ενώσει τις δυνάμεις της με την Borealis Maritime, μια εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, και να ενισχύσει την έκθεσή της σε υπεράκτια ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία.

Τα δύο πλοία, τα Aurora Coey, Viking Coey, και Aurora Cooper, είναι επί του παρόντος ναυλωμένα σε διεθνείς εταιρείες που δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Σύμφωνα με την κυπριακή εταιρεία, η επένδυση σε αυτά τα PSV διασφαλίζει ότι το χαρτοφυλάκιό του παραμένει μελλοντικά ασφαλές, καθώς η εταιρεία αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη στον τομέα της υπεράκτιας ενέργειας τα επόμενα χρόνια.

Τα αδελφά πλοία που κατασκευάστηκαν το 2021 είναι PSV, μήκους 89 μέτρων, διπλού καυσίμου, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν με LNG με χαμηλότερες εκπομπές άνθρακα.

Τα πλοία αυτά μπορούν να υποστηρίξουν ως καύσιμο την αμμωνία, με υβριδική μπαταρία και λύσεις χαμηλών απωλειών (LLC) που προορίζονται για τον περιορισμό των εκπομπών.

Λόγω της δυνατότητας τροφοδοσίας με ρεύμα στην ξηρά που είναι συμβατή με το ICE, η ενέργεια του δικτύου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ενώ τα πλοία βρίσκονται στο λιμάνι.

Οι δηλώσεις

Ο Atef Abou Merhi, διευθύνων σύμβουλος της Pelagic Partners, δήλωσε πως η ανάπτυξη του χαρτοφυλακίου της εταιρείας σε αυτόν τον τομέα οφείλεται στην αναγνώριση ότι οι επενδύσεις στην υπεράκτια ενέργεια φαίνεται ότι θα παραμείνουν σταθερές τα επόμενα 5-6 χρόνια, σε συνδυασμό με ένα εξαιρετικά χαμηλό βιβλίο παραγγελιών, το οποίο πιθανότατα θα οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης για PSV.

«Έχουμε το πλεονέκτημα να είμαστε τόσο πλοιοκτήτες όσο και ναυτιλιακό ταμείο, γι' αυτό είναι σημαντικό για εμάς να εστιάζουμε τις επενδύσεις μας στην απόκτηση των πιο σύγχρονων πλοίων- εξοπλισμένων για να εξελίσσονται μαζί με την υπεράκτια ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς αυτή μεταβαίνει σε πιο βιώσιμες πρακτικές. Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη Fearnley Securities για τη συμφωνία σχετικά με το Aurora Coey», συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης