Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Reuters: Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου μετά το θάνατο του προέδρου του Ιράν

Reuters: Αύξηση στις τιμές του πετρελαίου μετά το θάνατο του προέδρου του Ιράν

Το αργό ξεκίνησε με ανοδική πορεία εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στις μεγάλες παραγωγές χώρες

Σχετικά Άρθρα
Οι τιμές του αργού πετρελαίου ξεκίνησαν την εβδομάδα με άνοδο μετά την είδηση ότι ένα ελικόπτερο με τον πρόεδρο του Ιράν συνετρίβη με συνέπεια να σκοτωθούν τόσο ο ίδιος όσο και ο υπουργός Εξωτερικών της ασιατικής χώρας.

Οι τιμές του πετρελαίου διεύρυναν τα κέρδη τη Δευτέρα 20/5 εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στις μεγάλες παραγωγές χώρες μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν σε συντριβή ελικοπτέρου και ο διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας ακύρωσε ταξίδι στην Ιαπωνία, επικαλούμενος προβλήματα με την υγεία του βασιλιά.


Η άνοδος σε αριθμούς

Το Brent σημείωσε άνοδο 41 σεντς (0,5%), φθάνοντας στα 84,39 δολάρια το βαρέλι έως τις 06:32 GMT, μετά την άνοδο στα 84,43 δολάρια νωρίτερα, το υψηλότερο επίπεδο από τις 10 Μαΐου.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) για τον Ιούνιο σημείωσε άνοδο 23 σεντς στα 80,29 δολάρια το βαρέλι, αφού έφτασε τα 80,35 δολάρια νωρίτερα, το υψηλότερο από την 1η Μαΐου.

Το συμβόλαιο του Ιουνίου λήγει την Τρίτη και το πιο ενεργό συμβόλαιο του Ιουλίου ήταν στα 79,89 δολάρια, 31 σεντς , ή 0,4%.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters νωρίτερα την ίδια μέρα, ο Ebrahim Raisi και ο Hossein Amirabdollahian επέβαιναν σε ελικόπτερο που ταξίδευε σε ορεινό έδαφος με πυκνή ομίχλη, επιστρέφοντας από τα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, όπου οι αξιωματούχοι συμμετείχαν στα εγκαίνια ενός κοινού αζεροϊρανικού υδροηλεκτρικού έργου.

Το αργό πετρέλαιο Brent σκαρφάλωσε πάνω από τα 84 δολάρια το βαρέλι μετά τις ειδήσεις και το West Texas Intermediate έφτασε τα 80 δολάρια, με και τα δύο να είναι πιθανό να σημειώσουν περισσότερα κέρδη μέχρι το τέλος της ημέρας καθώς έρχονται περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση στο Ιράν.

«Η αγορά πετρελαίου παραμένει σε μεγάλο βαθμό περιορισμένη σε εύρος τιμών και χωρίς νέο καταλύτη, πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε για σαφήνεια γύρω από την πολιτική παραγωγής του ΟΠΕΚ+ προκειμένου να ξεφύγουμε από αυτό το εύρος», δήλωσε ο Warren Patterson της ING, σύμφωνα με το Reuters.

 

Καθησυχαστικός ο Χαμενεΐ

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει ήδη κάνει μια δήλωση επιδιώκοντας να καθησυχάσει τον πληθυσμό ότι δεν θα υπάρξουν διαταραχές στις τρέχουσες κρατικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, σε συνδυασμό με τα νέα του προέδρου του Ιράν, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια έξαρση της αβεβαιότητας, παρότι δε συμφωνούν όλοι με την προαναφερόμενη εκτίμηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης