Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση 1,5% για τον S&P, 2% για τον Nasdaq και 2,8% για τον energy sector

Wall Street: Πτώση 1,5% για τον S&P, 2% για τον Nasdaq και 2,8% για τον energy sector

570 μονάδες έχασε ο Dow

 

Υποχώρηση στη Wall Street την Τρίτη καθώς τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τους μισθούς προκάλεσαν νέες ανησυχίες για τον πληθωρισμό εν όψει της απόφασης της Federal Reserve για τα επιτόκια την Τετάρτη.

Ο Dow Jones υποχώρησε 570 μονάδες, ή 1,49% στις 37.815 μονάδες, ανεβάζοντας τις απώλειές του για το μήνα στο 4,3%.
Ο S&P 500 σημείωσε πτώση κατά 1,57% στις 5.035 μονάδες με απώλεια 3% τον Απρίλιο.
Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 2,89% στις 714,95 μονάδες.
Ο Nasdaq υποχώρησε 2,04% στις 16.657 μονάδες σημειώνοντας πτώση 3% για τον μήνα.

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο δείκτης κόστους απασχόλησης, ένας δείκτης μισθών και παροχών, προσέθεσε 1,2% το πρώτο τρίμηνο, πάνω από την εκτίμηση 1% που προέβλεψαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Οι αποδόσεις των ομολόγων ενισχύθηκαν μετά τα δεδομένα, με την απόδοση του 2ετούς να ξεπερνά το 5%.

Η Fed θα λάβει την απόφασή της για τα επιτόκια την Τετάρτη το απόγευμα και οι αξιωματούχοι είναι πιθανό να εκφράσουν απροθυμία να μειώσουν τα επιτόκια οποτεδήποτε σύντομα, καθώς τα στοιχεία για τον πληθωρισμό συνεχίσουν να δείχνουν αυξημένες πιέσεις τιμών.

Η νέα έκθεση για το κόστος εργασίας «δεν είναι ένας αριθμός που θα ωθήσει τη Fed να αλλάξει τη στάση της «δεν υπάρχει βιασύνη για χαλάρωση»», δήλωσε ο Tom Fitzpatrick, Διευθύνων Σύμβουλος για τις πληροφορίες για την παγκόσμια αγορά στην R.J. O'Brien και Συνεργάτες.

Παρά την υποχώρηση του Απριλίου, ο S&P 500 εξακολουθεί να αυξάνεται περισσότερο από 25% από το χαμηλό του τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η οικονομία θα μπορούσε να αντέξει υψηλότερα επιτόκια και στρέφονται σε μετοχές τεχνητής νοημοσύνης όπως η Nvidia.
Τα στοιχεία του περασμένου μήνα έθεσαν ερωτήματα σχετικά με το εάν ο επίμονος πληθωρισμός αποδυνάμωσε την οικονομία ενώ διατηρούσε τη Fed σε περιοριστικό τρόπο. Η McDonald's στην τριμηνιαία έκθεσή της την Τρίτη προειδοποίησε για έναν πιο επιλεκτικό καταναλωτή λόγω των υψηλότερων τιμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης