Ενέργεια

LNG Prime: Στα 22 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ

LNG Prime: Στα 22 φορτία αυξήθηκαν οι εβδομαδιαίες εξαγωγές LNG των ΗΠΑ
Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε αμερικανικούς τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα
Οι αμερικανικές εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου αυξήθηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 24 Απριλίου σε σύγκριση με την προηγούμενη, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).

Όπως διαβάζουμε στο LNG Prime, η υπηρεσία ανέφερε στην εβδομαδιαία έκθεσή της ότι 22 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου αναχώρησαν από τις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ μεταξύ 18 και 24 Απριλίου, δηλαδή ένα φορτίο περισσότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Επικαλούμενη ναυτιλιακά στοιχεία που παρέχονται από το Bloomberg Finance, η EIA δήλωσε ότι η συνολική χωρητικότητα αυτών των πλοίων LNG ανέρχεται στα 79 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Αύξηση των παραδόσεων φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς των ΗΠΑ

Οι μέσες παραδόσεις φυσικού αερίου σε αμερικανικούς τερματικούς σταθμούς εξαγωγής LNG αυξήθηκαν κατά 4,9% (0,5 Bcf/d) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με μέσο όρο 11,5 Bcf/d, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global Commodity Insights.

Οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στη Νότια Λουιζιάνα αυξήθηκαν κατά 4,1% (0,3 Bcf/d) στα 8,2 Bcf/d, ενώ οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς στο Νότιο Τέξας αυξήθηκαν κατά 14,3% (0,2 Bcf/d) στα 2 Bcf/d.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι οι παραδόσεις φυσικού αερίου σε τερματικούς σταθμούς εκτός της Ακτής του Κόλπου παρέμειναν ουσιαστικά αμετάβλητες στα 1,3 Bcf/d.

Η EIA αναμένει αύξηση κατά 2% των εξαγωγών LNG στις ΗΠΑ φέτος σε σύγκριση με το ρεκόρ 2023, ενώ οι εξαγωγές LNG αναμένεται να αυξηθούν κατά 18% το 2025 λόγω των νέων τερματικών σταθμών LNG που τίθενται σε λειτουργία.

Άνοδος στο Henry Hub

Αυτή την εβδομάδα αναφοράς, η τιμή spot του Henry Hub αυξήθηκε κατά 9 σεντς από 1,50 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) την περασμένη Τετάρτη.

Ο οργανισμός ανέφερε ότι η τιμή του συμβολαίου Μαΐου 2024 του NYMEX μειώθηκε κατά 5,9 σεντς, από 1,712 δολάρια/MMBtu την περασμένη Τετάρτη σε 1,653 δολάρια/MMBtu αυτή την Τετάρτη.

Σύμφωνα με την EIA, η τιμή της 12μηνης λωρίδας με μέσο όρο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης Μαΐου 2024 έως Απριλίου 2025 ανέβηκε κατά 3,3 σεντς στα 2,802 δολάρια/MMBtu.

Σε πτώση οι τιμές των ναύλων στην Ευρώπη

Οι τιμές των ναύλων στις λεκάνες του Ατλαντικού και του Ειρηνικού μειώθηκαν ελαφρώς αυτή την εβδομάδα, με την τιμή spot του Spark30S Atlantic να πέφτει κατά 750 δολάρια ανά ημέρα στα 43.250 δολάρια ανά ημέρα και την τιμή του Spark25S Pacific κατά 500 δολάρια ανά ημέρα στα 45.750 δολάρια ανά ημέρα, δήλωσε στο LNG Prime ο Qasim Afghan, εμπορικός αναλυτής της Spark.

Στην Ευρώπη, το SparkNWE DES LNG front month υποχώρησε σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η τιμή front month του SparkNWE DES LNG για παράδοση Μαΐου εκτιμάται στα 9,157 δολάρια/MMBtu και με έκπτωση 0,190 δολάρια/MMBtu σε σχέση με την TTF», δήλωσε ο Afghan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης