Ενέργεια

Η Gazprom έκλεισε δεκάδες γεωτρήσεις φυσικού αερίου λόγω πλημμυρών

Η Gazprom έκλεισε δεκάδες γεωτρήσεις φυσικού αερίου λόγω πλημμυρών

Το κοίτασμα του Όρενμπουργκ παράγει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 300.000 τόνους πετρελαίου

 

Mονάδα του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Gazprom χρειάστηκε να κλείσει περισσότερες από δύο δωδεκάδες γεωτρήσεις παραγωγής φυσικού αερίου στην περιοχή του Όρενμπουργκ για να τις προστατέψει από πλημμύρες, σύμφωνα με δημοσίευμα την περασμένη εβδομάδα.

Η εφημερίδα της Gazprom, dobycha Orenburg ανέφερε ότι ορισμένα πηγάδια βρίσκονται στην πλημμυρισμένη πεδιάδα του ποταμού Ουράλ.
Το κοίτασμα του Όρενμπουργκ παράγει 10 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 300.000 τόνους πετρελαίου και συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου ετησίως, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η περιοχή των Ουραλίων της Ρωσίας και το βόρειο Καζακστάν υποφέρουν συχνά από πλημμύρες αυτή την εποχή, αλλά φέτος είανι τις χειρότερες που υπήρξαν και οι αρχές στο Κουργκάν δήλωσαν ότι η στάθμη του ποταμού Tobol είχε ήδη ξεπεράσει το υψηλότερο επίπεδο από το 1994.
Το διυλιστήριο πετρελαίου του Orsk που βρίσκεται στην περιοχή διέκοψε προσωρινά την παραγωγή στις αρχές Απριλίου λόγω πλημμυρών προτού ξαναρχίσει την παραγωγή του την περασμένη Παρασκευή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης