Συμφωνία Fluence - Engie για την κατασκευή έργου BESS στην Ολλανδία

Συμφωνία Fluence - Engie για την κατασκευή έργου BESS στην Ολλανδία

Θα λειτουργήσει το 2025

Ο γαλλικός ενεργειακός όμιλος Engie SA έχει συνάψει συμβόλαιο με την Fluence Energy Inc με έδρα τις ΗΠΑ για την παράδοση της τεχνολογίας του για ένα έργο συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας 35 MW/100 MWh (BESS) στην Ολλανδία.


«Η εγκατάσταση μπαταριών θα εγκατασταθεί σε ένα συγκρότημα με πηγές φυσικού αερίου και ηλιακής ενέργειας στο Δήμο του Lelystad», όπως ανακοίνωσε η Fluence στις 11/4.

Αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το επόμενο έτος.

Θα αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από το συγκρότημα ισχύος Maxima και θα την απελευθερώνει σε περιόδους αιχμής ζήτησης, παρέχοντας έτσι υπηρεσίες ευελιξίας στο ολλανδικό σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και ενισχύοντας την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η Fluence θα προμηθεύει την τεχνολογία αποθήκευσης ενέργειας και τις λύσεις λογισμικού και θα εξυπηρετεί το BESS μετά τη σύνδεση του στο δίκτυο.

«Η τοποθέτηση της αποθήκευσης μπαταριών παράλληλα με διαφορετικούς τύπους τεχνολογιών παραγωγής ενισχύει την αλληλεπίδρασή τους για τη διατήρηση της σταθερότητας του δικτύου καθώς επιταχύνεται η ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Paul McCusker (Αντιπρόεδρος της Fluence).

Η Engie και η Fluence συνεργάστηκαν προηγουμένως στο έργο αποθήκευσης Hazelwood της Engie στην Αυστραλία.

Η μπαταρία 150-MW/150-MWh στην Πολιτεία της Βικτώριας ενεργοποιήθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης