Διεθνή

Bloomberg: Η Ρωσία θα αντιταχθεί σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου

Bloomberg: Η Ρωσία θα αντιταχθεί σε περαιτέρω μείωση της παραγωγής πετρελαίου
Η Ρωσία επιθυμεί να διατηρηθεί η τρέχουσα συμφωνία του ΟΠΕΚ και θα αντιταχθεί σε οποιαδήποτε πρόταση για μεγαλύτερες μειώσεις στην παραγωγή κατά την σύνοδο των υπουργών Ενέργειας του ΟΠΕΚ και των συμμετεχόντων στην συμφωνία ανεξάρτητων κρατών αργότερα αυτό το μήνα, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο δηλώσεις τεσσάρων Ρώσων κυβερνητικών αξιωματούχων, τους οποίους δεν κατονομάζει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένας απ’ αυτούς τους αξιωματούχους είπε, ότι οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση της παραγωγής προταθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την απόφαση για επέκταση της υφιστάμενης συμφωνίας, θα στείλει λάθος μήνυμα στην αγορά πετρελαίου.
Όπως εξήγησε ο ίδιος, μια τέτοια κίνηση θα έδειχνε, ότι ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους αμφιβάλουν, ότι η συμφωνία τους να μειώσουν την παραγωγή μέχρι τον Μάρτιο του 2018, θα υποστηρίξει τις τιμές.
Σημειώνεται ότι η Ρωσία θα φιλοξενήσει στις 24 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη μία συνάντηση με τη συμμετοχή των περισσότερων υπουργών Ενέργειας των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και αρκετών από τα εκτός Οργανισμού πετρελαιοπαραγωγά κράτη που συμμετέχουν στη συμφωνία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης