Τελευταία Νέα
Commodities

Σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου κοντά σε χαμηλό 7 μηνών

tags :
Σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου κοντά σε χαμηλό 7 μηνών
Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 2 σεντς ή 0,04% στα 47,02 δολάρια το βαρέλι.
Σταθεροποιητικά, με οριακές διακυμάνσεις, κινούνται προς το παρόν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου, μετά την κατακόρυφη πτώση τους κοντά σε χαμηλό 7μηνου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ απλά να παρατείνει κατά 9 μήνες τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής και την δημοσιοποίηση στοιχείων σύμφωνα με τα οποία τα παγκόσμια αποθέματα δεν υποχωρούν.
Περί τις 09:30 π.μ. ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 2 σεντς ή 0,04% στα 47,02 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) υποχωρεί κατά 6 σεντς ή 0,13% στα 44,67 δολάρια το βαρέλι.
Νωρίτερα οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν πτώση σχεδόν 4%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2016, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων της Διοίκησης Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα οποία η μείωση των αποθεμάτων το 2016 ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, αυξήθηκαν απροσδόκητα τα αποθέματα βενζίνης στις ΗΠΑ, εκπλήσσοντας πολλούς εμπόρους και αναλυτές, που ανέμεναν ότι θα υπήρχε μείωση των αποθεμάτων με την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.
Αντιθέτως, τα στοιχεία δείχνουν, ότι η ζήτηση βενζίνης μειώθηκε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.
Παράλληλα, την αγορά επιβαρύνει η τελευταία πρόβλεψη του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (ΙΕΑ), σύμφωνα με την οποία η παραγωγή εκτός του ΟΠΕΚ και κυρίως στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως το 2018, ενώ η παγκόσμια καθημερινή ζήτηση θα σημειώσει άνοδο μόνο 1,4 εκατομμυρίων βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης