Commodities

Oxford Institute: Οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τις πωλήσεις LNG του Κατάρ

Oxford Institute: Οι κυρώσεις δεν θα επηρεάσουν τις πωλήσεις LNG του Κατάρ
Μεγαλύτερο κίνδυνο σύμφωνα με την έκθεση για τη μείωση του μεριδίου του Κατάρ στην παγκόσμια αγορά, αποτελεί η ανάπτυξη νέων έργων LNG σε ΗΠΑ, Αυστραλία και Ρωσία.
Ασήμαντη χαρακτηρίζει σε έκθεσή του το Oxford Institute for Energy Studies το εμπάργκο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου στις εισαγωγές LNG από το Κατάρ, διότι όπως υποστηρίζει, το εμιράτο που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG στον κόσμο, μπορεί να βρει εύκολα άλλες αγορές.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι δύο αυτές χώρες εισάγουν ετησίως 7,7 δισ. κυβικά μέτρα, ποσότητα που όπως αναφέρεται, το εμιράτο δεν θα δυσκολευθεί να πουλήσει σε άλλους ενδιαφερόμενους.
Αναφέρει ακόμη, ότι σοβαρότερη θα ήταν τυχόν απώλεια πελατών για τα 17,7 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως που διακινούνται μέσω του αγωγού Dolphin.
Το Κατάρ είχε το 2016 μερίδιο στην παγκόσμια αγορά LNG 30,4%, ποσοστό που σύμφωνα με το Oxford Institute θα μειωθεί σε 21% τα επόμενα 5 χρόνια.
Επισημαίνει δε, ότι αυτό οφείλεται στον ταχέως αυξανόμενο παγκόσμιο εφοδιασμό σε LNG, καθώς και στα νέα έργα LNG στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Ρωσία που θα τεθούν σε λειτουργία το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης