Τελευταία Νέα
Commodities

Μετ' εμποδίων η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στο Τόκυο μετά την νίκη Trump

Μετ' εμποδίων η συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων στο Τόκυο μετά την νίκη Trump
Διεκόπη δύο φορές η συνεδρίαση,  με τη μια από αυτές να προκαλείται από τον αυξημένο όγκο παραγγελιών
Το Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Τόκυο (TOCOM)  διέκοψε δύο φορές τη διαπραγμάτευση νωρίς το πρωί της Πέμπτης, με τουλάχιστον μία από τις διακοπές να προκαλούνται από τις  παραγγελίες που ακολούθησαν με νίκη –έκπληξη του Donald Trump στην προεδρία των ΗΠΑ.
Οι συναλλαγές της αγοράς - που εμπορεύεται το χρυσό, το αργό πετρέλαιο και το καουτσούκ, μεταξύ άλλων εμπορευμάτων - σταμάτησαν τη νύχτα για περισσότερο από δύο ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο στις 3:15 π.μ., ώρα Ιαπωνίας (1815 GMT της Τετάρτης), με την μεγάλη αύξηση παραγγελιών να προκαλεί προβλήματα στους υπολογιστές που σχεδόν είχαν φτάσει στο μέγιστο όριο της ικανότητας επεξεργασίας.
Στη συνέχεια σταμάτησαν και πάλι στις 10:00 πμ με 10:45 π.μ., αλλά δεν ανακοινώθηκε για ποιο λόγο έγινε αυτό λόγο, επικαλούμενη μια εν εξελίξει έρευνα. Είπε, επίσης, η στάση σε νυχτερινά συναλλαγών μπορεί να είχαν αντίκτυπο.
Εκπρόσωπος του TOCOM είπε ότι οι διακοπές ήρθαν καθώς εισήχθει ένα νέο σύστημα συναλλαγών που αναπτύχθηκε από μια μονάδα της Ιαπωνίας Ομάδα Exchange (JPX) στα τέλη Σεπτεμβρίου που διπλασίασε την ικανότητα επεξεργασίας των παραγγελιών της. Ο ίδιος αρνήθηκε να πει ποια είναι η τρέχουσα ικανότητα.
"Λόγω των προεδρικών εκλογών των ΗΠΑ, ο αριθμός των παραγγελιών έφθασε σχεδόν το όριο», είπε. "Αν συνεχίζονταν οι συναλλαγές, συνέχισε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξαφνική πτώση το σύστημα , έτσι ώστε να σταματήσει λίγο πριν φτάσει το όριο.Το χρηματιστήριο  θα εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης της ικανότητας προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικές διακοπές» ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Η ημέρα διαπραγμάτευσης TOCOM αποτελείται από μια συνεδρία νύχτα που ακολουθείται από μια σύνοδο της ημέρας.
Ο κύκλος εργασιών της Τετάρτης έφτασε στα 291.499 συμβόλαια, με το μεγαλύτερο μέρος των συναλλαγών που έρχονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ημέρας να κατρακυλήσουν την αγορά ως νίκη Trump.
Τα futures στη συνέχεια ξεκίνησαν  ριμπάουντ διάρκεια της νύχτας καθώς τα αποθέματα των ΗΠΑ άρχισαν να ανακάμπτούν  από τις απώλειες μετά τις εκλογές.
Ο όγκος συναλλαγών της  Τετάρτης ήταν υπερτριπλάσιος του μέσου όρου του Οκτωβρίου και ήταν το υψηλότερο από τον Απρίλιο του 2013, δήλωσε εκπρόσωπος TOCOM.
Τη νύχτα της Πέμπτης όταν σημειώθηκε η πρώτη διακοπή, ο όγκος είχε μειωθεί σε 105.398 συμβάσεις να αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης, αλλά ήταν η ποσότητα των παραγγελιών που προκάλεσε την πρόωρη λήξη της διαπραγμάτευσης, είπε ο εκπρόσωπος της αγοράς , αρνούμενος να δώσει περισσότερες πληροφορίες .

www.wordenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης