Commodities

Κράτησε τα κέρδη το πετρέλαιο - Στα 46 δολ. το αργό - Στα 48 δολάρια το brent

tags :
Κράτησε τα κέρδη το πετρέλαιο - Στα 46 δολ. το αργό - Στα 48 δολάρια το brent
Μείωση των εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας - Ενδείξεις για μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ
Upd Οι τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 12/6/2017, αφού νωρίτερα σημείωσαν άνοδο σχεδόν κατά 2% μετά τις ενδείξεις υποχώρησης  των αποθεμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και των ειδήσεων ότι η Σαουδική Αραβία θα περιορίσει τις εξαγωγές τον Ιούλιο.
Η Σαουδική Αραβία, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου παγκοσμίως, θα περικόψει τις εξαγωγές στην Ασία τον Ιούλιο σε συνολικά περίπου 300.000 βαρέλια την ημέρα (bpd), περισσότερο  από ό, τι τον Ιούνιο, σύμφωνα με πηγές στο Reuters.
Σύμφωνα με πηγές  και οι εξαγωγές στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μειωθούν κατά περίπου 35% τον Ιούλιο.
Τα δεδομένα από την εταιρεία πληροφοριών της αγοράς Genscape που εκτιμούν ισοζύγιο άνω των 1,8 εκατομμυρίων βαρελιών στο σημείο παράδοσης της Cushing, της Οκλαχόμα για το αργό των Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα, προστέθηκαν στο επίπονο συναίσθημα, δήλωσαν οι έμποροι που είδαν τα δεδομένα.
Το  West Texas Intermediate (WTI) (WTI) έληξαν τη συνεδρίαση της Δευτέρας κατά 25 σεντς υψηλότερα στα 46,08 δολ. το βαρέλι, αφού προηγουμένως αυξήθηκαν στα 46,71 δολάρια.
Τα συμβόλαια του  Brent αυξήθηκαν κατά 13 σεντς στα 48,28 δολάρια το βαρέλι μέχρι τις 2:39 μ.μ. ET (1839 GMT), από το  υψηλό των 49,15 δολαρίων.
Στις 22:35  ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού βρισκόταν στα 46,11 δολάρια με κέρδη 0,61%  το βαρέλι και το brent στα 48,34 δολάρια με κέρδη 0,39%.

Νωρίτερα:
Ανάκαμψη της τάξης του 1,50% και άνω σημειώνουν σήμερα (12/6) οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα hedge funds αύξησαν της τοποθετήσεις τους στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σε θέση long, παρά το γεγονός ότι στις αγορές εξακολουθεί να υπάρχει υπερπροσφορά.
Περί τις 16:30 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent αυξάνεται 73 σεντς ή 1,52% στα 48,88 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) αυξάνεται 69 σεντς ή 1,51% στα 46,52 δολάρια το βαρέλι.
Οι έμποροι και οι αναλυτές δηλώνουν ότι η ανάκαμψη είναι τεχνικής φύσης, αφού η τιμή του WTI συσπειρώθηκε και ενθάρρυνε μια παρόμοια κίνηση στην αγορά του Brent.
Προσθέτουν δε, ότι η κίνηση αυτή μπορεί να αποδειχθεί φευγαλέα.
Όπως δηλώνει ο επικεφαλής στρατηγικών επενδύσεων της Petromatrix, Olivier Jakob «όταν η τιμή του WTI πλησιάζει τα 45 δολάρια το βαρέλι, είναι μια περιοχή όπου υπάρχει κάποια στήριξη των τιμών και νομίζω ότι υπήρξαν κάποια στοιχεία την περασμένη εβδομάδα, ότι οι επενδυτικές ροές επανέρχονται στο πετρέλαιο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης