Commodities

Τρίτη εβδομάδα πτώσης των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας των ΗΠΑ και της Νιγηρίας

Τρίτη εβδομάδα πτώσης των τιμών του πετρελαίου εξαιτίας των ΗΠΑ και της Νιγηρίας
To Bloomberg επισημαίνει ότι ούτε η κρίση στη Μέση Ανατολή με το Κατάρ και το Ιράν μπόρεσε να επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου όσο η αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ.
Εβδομαδιαία πτώση για τρίτο συνεχές επταήμερο σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι αυξανόμενη παραγωγή στις ΗΠΑ και τη Νιγηρία υπονομεύουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ να μειωθεί το υπερβολικό παγκόσμιο πλεόνασμα πετρελαίου, όπως επισημαίνει το Bloomberg.
Έτσι, παρά την αύξηση που σημειώνουν σήμερα (9/6) οι τιμές του «μαύρου χρυσού», αυτές παραμένουν αρκετά χαμηλότερα από τα επίπεδα των 50 δολαρίων που διαπραγματευόταν, όταν ο ΟΠΕΚ συμφώνησε για πρώτη φορά να μειώσει την παραγωγή τον Νοέμβριο του 2016.
Περί τις 18:30 ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται 41 σεντς ή 0,86% στα 48,27 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 38 σεντς ή 0,83% στα 46,02 δολάρια το βαρέλι.
Το Bloomberg επισημαίνει, ότι η πίεση που ασκείται στις τιμές του πετρελαίου, κυρίως από την αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ, είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, ότι την πτώση τους δεν συγκράτησε ούτε η κρίση στη Μέση Ανατολή, με τη διπλωματική διαμάχη του Κατάρ με γειτονικά αραβικά κράτη και τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράν.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εβδομαδιαία πτώση των τιμών του πετρελαίου κυμαίνονται στο 4%, τόσο για το Brent, όσο και για το WTI.
Ακόμη, το πρακτορείο επισημαίνει, ότι σήμερα επανεκκίνησε η παραγωγή πετρελαίου στο μεγαλύτερο κοίτασμα της Λιβύης, η οποία είχε διακοπεί προχθές Τετάρτη εξαιτίας απεργίας των εργαζομένων και σύμφωνα με την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία NOC η παραγωγή θα φθάσει σε κανονικά επίπεδα μέσα σε 3 ημέρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης