Τελευταία Νέα
Commodities

Αναθέρμανση στην αγορά των μετάλλων προβλέπει η Goldman Sachs

Αναθέρμανση στην αγορά  των μετάλλων προβλέπει η Goldman Sachs
Οι  προεδρικές εκλογές στις  ΗΠΑ πυροδότησαν ένα έντονο ράλλυ  στα μέταλλα, στο χάλυβα  και τα βασικά μέταλλα.
Η συζήτηση έχει  ήδη στραφεί προς μια ενδεχόμενη επιτάχυνση της παγκόσμιας ζήτησης και του πληθωρισμού μετά από  το pick-up στους  παγκόσμιους  δείκτες PMI σύμφωνα με ανάλυση της  Goldman Sachs.  Αυτό σηματοδότησε μια στροφή  κατά  διάρκεια του έτους  και μέχρι σήμερα, η οποία κατά την άποψή  της Goldan Sachs, ήταν κυρίως θέμα προμηθειών (  οδήγησε σε περικοπές της προσφοράς και τις περικοπές που σχετίζονται τιμή στην Κίνα ), αλλά και τη ζήτησης.
Αξιολογώντας το εκλογικό αποτέλεσμα, η Goldman Sachs αναφέρει στην έκεθεση της ότι τα  μέταλλα και προϊόντα χύμα συνέχισαν να συσπειρώνονται , με τον χαλκό να ανοίγει  το δρόμο στο χώρο των  βασικών μετάλλων, παράλληλα με την περαιτέρω αύξηση στις  αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στις ΗΠΑ,   γεγονός που  αύξησε τις προσδοκίες μιας σημαντικής ώθησης στα  δημοσιονομικά  της χώρας και ισχυρότερη παγκόσμια ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με τη Goldman Sachs το κίνητρο των επενδύσεων στις υποδομές των  ΗΠΑ ύψους    100 δις. δολαρίων  ανά έτος  που πρότεινε  ο  Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας αντιπροσωπεύουν περίπου το 7% της FAI της Κίνας στον τομέα των υποδομών το 2016.Αυτό  θα μπορούσε να ισοδυναμεί με επιτάχυνση εφάπαξ στο  κινεζικό FAI  από  το τρίτο τρίμηνο 2017.  Για τον  χάλυβα, για παράδειγμα το  μερίδιο χρήσης στην Κίνα είναι 20% -25%, ενώ στις  ΗΠΑ θα είναι ισοδύναμη με την προσθήκη  1 0,5 έως 1 0.8 στην ανάπτυξη της κινεζικής κατανάλωσης χάλυβα (ή c 0,1% για την παγκόσμια κατανάλωση χάλυβα).
Επιπλέον, η δυνατότητα για τους εμπορικούς φραγμούς με αποτέλεσμα το κόστος του πληθωρισμού σε  παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να αυξήσει το κόστος της παραγωγής.

Τιμές
Παρ 'όλα αυτά, η πορεία των  βασικών μετάλλων υπήρξε εντυπωσιακή τις τελευταίες ημέρες, με τις τιμές του χαλκού και του νικελίου να ανεβαίνουν 20% υψηλότερα κατά τις  τελευταίες τρεις εβδομάδες.
Ο χαλκός και  τα άλλα μέταλλα, ο ψευδάργυρος και  το νικέλιο, ενισχύθηκαν  62% και 38% στη διάρκεια του έτους και μέχρι σήμερα,  και χαλκού και αλουμινίου από 23% κατά την ίδια περίοδο.
Στο άμεσο μέλλον, ένας σημαντικός παράγοντας είναι πιθανό να είναι το κινεζικό κερδοσκοπικό ενδιαφέρον, καθώς υπήρξαν ενδείξεις μιας αύξησης στην κινεζική αγορά των βασικών μετάλλων κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού   (open interest και η τιμή αυξάνεται ).
Μεσοπρόθεσμα, είναι βέβαιο ότι η στροφή στα  μέταλλα θα συνεχισθεί.Ιστορικά, οι καθαρές κερδοσκοπικές θέσεις είχαν μια ισχυρή συσχέτιση με Chinan δείκτη του.
Ως εκ τούτου, αναμένεται αύξησης της ζήτησης σε τρέχουσες τιμές.  Αυτό δείχνει ότι η γραμμή για την περαιτέρω άνοδο  των τιμών είναι να υψηλότερη (από την ημέρα).
Σχετικά με τις  επιπτώσεις της  νίκης Trump στα μέταλλα οι προβλέψεις για την ζήτηση   το κόστους παραγωγής  και τις τιμές των μετάλλων τοποθετούνται   προσωρινά υπό αναθεώρηση.
Συνολικά, η δομή του εμπορίου σύστασης ήταν bearish στο μακροοικονομικό περιβάλλον και , επικεντρώνεται στην αποδυνάμωση της Κίνας, στις  πωλήσεις ακινήτων και την αύξηση της προσφοράς   θέματα που έχουν κυριαρχήσει  από την πρόσφατη ανάκαμψη της ζήτησης και του  πληθωρισμού.

Χρυσός
Σε  σχέση με το χρυσό οι προοπτικές αναμιγνύονται σύμφωνα με την  Goldman Sachs με την γεωπολιτική αβεβαιότητα (bullish χρυσό), και το  δυναμικό για ισχυρότερη ανάπτυξη (bearish χρυσό) και  διατηρεί  τις προβλέψεις   για τον χρυσό στα τιμή 1280 δολάρια  / ουγκιά, 1280 δολάρια  / ουγκιά και 1250 δολάρια  / ουγκιά μας για το χρυσό σε μια προβολή  3 , 6 και 12 μηνών.

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης