Τελευταία Νέα
Commodities

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το πετρέλαιο το 2017 και 2018

Η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις για το πετρέλαιο το 2017 και 2018
Σύμφωνα με τις νέεες προβλέψεις κατά μέσο όρο οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσουν τα 53 δολάρια το 2017 και τα 56 δολάρια το 2018.
Οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο στα 53 δολάρια το βαρέλι το 2017, αυξημένες κατά 24% σε σύγκριση με το 2016, αλλά μειωμένες κατά 2 δολάρια το βαρέλι σε σχέση με τις προβλέψεις του Ιανουαρίου της Παγκόσμιας Τράπεζας, όπως αναφέρεται στην έκθεση της Global Economic Prospects.
Σύμφωνα με την έκθεση «τα αποθέματα πετρελαίου αναμένεται να μειωθούν κατά το β΄ εξάμηνο του 2017» και αυτό όπως υποστηρίζεται «θα συμβάλει στην αύξηση των τιμών του πετρελαίου στα 56 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο το 2018, τιμή μειωμένη κατά 4 δολάρια το βαρέλι σε σχέση με τις προβλέψεις του Ιανουαρίου».
Οι προβλέψεις αυτές αντανακλούν τις προσδοκίες για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από σχιστολιθικό πετρέλαιο στις ΗΠΑ, μετά από τα κέρδη που αποκόμισαν οι αμερικανοί παραγωγοί μειώνοντας σημαντικά το κόστος, χάρη και στην παράταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ μέχρι τον Μάρτιο του 2018, επισημαίνει η έκθεση.
Οι εμπειρογνώμονες της Παγκόσμιας Τράπεζας πιστεύουν, ότι οι μειωμένοι κίνδυνοι για τις τιμές του πετρελαίου προκύπτουν κυρίως από την ανθεκτικότητα της αμερικανικής βιομηχανίας πετρελαίου σχιστολιθικών πετρωμάτων ή από την ελαφρά συμμόρφωση των συμμετεχόντων στη συμφωνία του ΟΠΕΚ προς τις περικοπές στην παραγωγή.
Αντίστροφα, οι περαιτέρω διαταραχές σε χώρες όπως το Ιράκ, η Λιβύη, η Νιγηρία και η Βενεζουέλα, καθώς και οι δεσμεύσεις για πρόσθετες περικοπές παραγωγής το 2018, θα μπορούσαν προσωρινά να ανυψώσουν τις τιμές, σύμφωνα με την έκθεση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης