Commodities

Η Morgan Stanley μειώνει στα 55 από 60 δολ. την πρόβλεψη της για το αμερικανικό αργό

Η Morgan Stanley μειώνει στα 55 από 60 δολ. την πρόβλεψη της για το αμερικανικό αργό
Aναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για την τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) στα 55 δολάρια το βαρέλι το δ΄ τρίμηνο του 2017 και το 2018, από τα 60 δολάρια το βαρέλι που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Η Morgan Stanley αναθεώρησε σήμερα (26/5) προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τις τιμές του πετρελαίου το δ΄ τρίμηνο του 2017 και το 2018, μία ημέρα μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και των συνεργαζόμενων πετρελαιοπαραγωγών κρατών να παρατείνουν τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής μέχρι και τον Μάρτιο του 2018.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σημείωμά του ο αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Martijn Rats, εκτός του ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται περαιτέρω αύξηση της παραγωγής του σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ στα τέλη Μαρτίου του 2018 αναμένεται τα κράτη που συμμετέχουν σε αυτήν, να αυξήσουν την παραγωγή τους δημιουργώντας ένα υπερβολικό πλεόνασμα στην αγορά.
Ως εκ τούτου, αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη για την τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) στα 55 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο το δ΄ τρίμηνο του 2017 και το 2018, από τα 60 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Για το Brent, αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψη της τιμής του στα 57,50 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο το δ΄ τρίμηνο του 2017 και το 2018, από τα 62,50 δολάρια το βαρέλι κατά μέσο όρο που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Ο αναλυτής της Morgan Stanley σημειώνει πάντως, ότι βραχυπρόθεσμα η συμφωνία του ΟΠΕΚ θα βοηθήσει την μείωση των αποθεμάτων και θα υποστηρίξει την αύξηση των τιμών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης