Commodities

CNBC: Οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσουν στα 60 δολ. ανά βαρέλι κατά το δ΄ τρίμηνο 2017

CNBC: Οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσουν στα 60 δολ. ανά βαρέλι κατά το δ΄ τρίμηνο 2017
Η αναλύτρια της RBC, Helima Croft, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι το πετρέλαιο θα ενισχυθεί, παρά την απογοήτευση γύρω από τη συνάντηση ΟΠΕΚ.
Παρά την αρνητική αντίδραση απέναντι στην έκβαση της συνάντησης του ΟΠΕΚ, οι τιμές θα σκαρφαλώσουν στα 60 δολ. ανά βαρέλι κατά το δ΄ τρίμηνο του έτους, όπως τόνισε η αναλύτρια ης RBC, Helima Croft, στο δίκτυο CNBC.
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ και των άλλων χωρών να επεκτείνουν τη συμφωνία τους κατά 9 μήνες, χωρίς όμως να εμβαθύνουν τις περικοπές τους, απογοητεύοντας τους επενδυτές.
Παρά το γεγονός ότι η επέκταση της συμφωνίας ήταν μία αναμενόμενη έκβαση, η Croft τόνισε ότι η επίτευξη μίας βαθύτερης περικοπής στην παραγωγή θα αποτελούσε πρόκληση, με την εν λόγω εξέλιξη να συμβαδίσει με τις πολιτικές προτεραιότητες της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας.
«Πρόκειται για έναν συνδυασμό πολιτικών και οικονομικών προτεραιοτήτων που συμπίπτουν με την επιθυμία να υπάρξουν καλύτερες τεχνικές προοπτικές για το πετρέλαιο», υπογραμμίζει η Croft, η οποία παράλληλα προβλέπει ότι κατά το β΄ εξάμηνο του έτους ο μέσος όρος της τιμής του πετρελαίου θα κυμανθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι, ενώ κατά το δ΄ τρίμηνο ο μέσος όρος για το αργό θα διαμορφωθεί στα 61 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης