Commodities

Energy Aspects: Πως οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ μπορούν να οδηγήσουν το πετρέλαιο στα 60 δολάρια

Energy Aspects: Πως οι αποφάσεις του ΟΠΕΚ μπορούν να οδηγήσουν το πετρέλαιο στα 60 δολάρια
Η μείωση των εξαγωγών πετρελαίου μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση της τιμής του.
Στην αυριανή (25/5) συνεδρίαση του ΟΠΕΚ έχουν επικεντρωθεί τα βλέμματα των traders πετρελαίου.
Μάλιστα, η Amrita Sen της Energy Aspects -όταν ρωτήθηκε για τον εάν η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να αυξηθεί στα 60 δολάρια μετά τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ- δήλωσε ότι οι δηλώσεις του καρτέλ θα μπορούσαν να συμβάλλουν εξίσου στην υποστήριξη της τιμής του εμπορεύματος.
«Πολλά εξαρτώνται από αυτή τη συνεδρίαση, τουλάχιστον από τη διατύπωση» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «ακόμα και αν δεν αποφασιστούν επιπλέον περικοπές, είναι πολύ σημαντικό να βγουν έξω και να πουν: "Κοιτάξτε, θα επικεντρωθούμε στις εξαγωγές" και όχι να το πουν απλά, αλλά να το κάνουν στην πραγματικότητα».
Η Sen εξήγησε ότι ο μόνος τρόπος ώστε οι παραγωγοί πετρελαίου να μειώσουν τα αποθέματα είναι η μείωση των εξαγωγών, σε αντίθεση με την απλή παραγωγή.
Αυτό θα σήμαινε ότι χώρες όπως η Σαουδική Αραβία θα εξαντλήσει τα δικά της πετρελαϊκά αποθέματα, πράγμα που θα σήμαινε ότι οι καταναλωτές θα προμηθεύονται από αυτά τα αποθέματα πετρελαίου.
Αυτό θα έδινε μια πιο γρήγορη ώθηση στην τιμή του πετρελαίου, από ό,τι θα συνέβαινε εάν η χώρα θα συνέχιζε να εξάγει με τους ίδιους ρυθμούς και μείωνε μόνο την παραγωγή.
«Εάν το κάνουν σωστά, εάν μπορέσουν να μειώσουν τις εξαγωγές, πιστεύω ότι το πετρέλαιο θα φτάσει στα 60 δολ. ανά βαρέλι έως τα τέλη του καλοκαιριού» επεσήμανε η ίδια.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης