Commodities

Πετρέλαιο: "Ναι" από τη Βενεζουέλα στην επέκταση των περικοπών της παραγωγής του ΟΠΕΚ

Πετρέλαιο:
"Βλέπει" ενίσχυση των τιμών του πετρελαίου
Η Βενεζουέλα ανακοίνωσε  την Τρίτη 16/5/2017  ότι υποστηρίζει την παράταση κατά εννέα μήνες της συμφωνίας μεταξύ του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών για τον περιορισμό της παραγωγής αργού, με την ελπίδα να επιτευχθεί "σταθεροποίηση" της αγοράς πετρελαίου.
Η χώρα  του ΟΠΕΚ που πλήττεται από την κρίση και η οποία βασίζεται στο πετρέλαιο καθώς από αυτό προέρχεται 94% των εσόδων από τις εξαγωγές, αγωνίζεται εδώ και καιρό για "δίκαιες" τιμές πετρελαίου.
"Η Βενεζουέλα πιστεύει ότι η συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ και ανεξάρτητων παραγωγών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι 24 μεγαλύτεροι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο, κατάφερε να βοηθήσει στην ανάκαμψη των τιμών του αργού πετρελαίου", ανέφερε η ανακοίνωση  του υπουργείου πετρελαίου.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί συμφώνησαν αρχικά να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, με ενδεχόμενη εξαμηνιαία παράταση, προκειμένου να ενισχυθούν οι τιμές.
 Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι δύο κορυφαίοι παραγωγοί πετρελαίου στον κόσμο, συμφώνησαν τη Δευτέρα για την ανάγκη παράτασης των περικοπών παραγωγής για εννέα μήνες μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
Η Βενεζουέλα σε αναταραχή με την οικονομία της σε κρίση, με αυξανόμενο πληθωρισμό, και  έλλειψη τροφίμων και φαρμάκων.
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης