Τελευταία Νέα
Commodities

Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου χάρη σε Σ. Αραβία και Ρωσία

tags :
Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές του πετρελαίου χάρη σε Σ. Αραβία και Ρωσία
Ανοδικά εξακολουθούν να κινούνται και σήμερα (16/5) οι τιμές του πετρελαίου, επεκτείνοντας τα κέρδη μετά τις κοινές δηλώσεις των υπουργών Πετρελαίου και Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας αντίστοιχα, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο κορυφαίοι παραγωγοί στον κόσμο συμφωνούν στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ μέχρι τέλη Μαρτίου του 2018.
Περί τις 09:15 π.μ. ώρα Ελλάδος η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 26 σεντς ή 0,50% στα 52,08 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 25 σεντς ή 0,51% στα 49,10 δολάρια το βαρέλι.
Οι αναλυτές ωστόσο εμφανίζονται πιο συγκρατημένοι όσον αφορά στην επέκταση και κυρίως τη διάρκεια αυτής, η οποία θα αποφασιστεί από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ και τις χώρες που συμμετέχουν στην υπάρχουσα συμφωνία στις 25 Μαΐου στη Βιέννη.
Όπως αναφέρει στο Reuters ο διευθυντής συμβουλευτικών υπηρεσιών ενέργειας της Trifecta, Sukrit Vijayakar, «μένει να δούμε, αν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία, θα συμφωνήσουν με την πρόταση της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας».
Εν τω μεταξύ, τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να μειωθούν για 6η συνεχόμενη εβδομάδα κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με δημοσκόπηση των επτά αναλυτών του Reuters, πριν από τις εβδομαδιαίες αναφορές απογραφής του API και της EIA.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης