Τελευταία Νέα
Commodities

Goldman Sachs: Το σχέδιο της κυβέρνησης Trump για αύξηση της τιμής του WTI έναντι του Brent

Goldman Sachs: Το σχέδιο της κυβέρνησης Trump για αύξηση της τιμής του WTI έναντι του Brent
Το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για επιβολή φόρου στα σύνορα για τις εισαγωγές πετρελαίου, θα εκτινάξει την τιμή του αμερικανικού αργού σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα.
Εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωρήσει σε προσαρμογή του φόρου στα σύνορα για τις εισαγωγές πετρελαίου, ο αντίκτυπος θα ήταν η εκτόξευση της τιμής του αμερικανικού αργού (WTI) έως και 15 δολάρια πάνω από αυτήν του Brent, σύμφωνα με την Goldman Sachs.
Όπως είπε ο αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Jeff Currie μιλώντας στο συνέδριο S&P Global Platts Crude «το spread μεταξύ Brent και West Texas Intermediate (WTI) θα εκτιναχθεί.
Θα μπορούσαμε να δούμε το WTI να διαπραγματεύεται έως και 15 δολάρια το βαρέλι πάνω από το Brent».
Αυτή τη στιγμή η τιμή των futures του Brent υπερτερεί κατά 2,82 δολάρια το βαρέλι έναντι των futures του WTI.
Με την κίνηση αυτή, οι τιμές πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθούν αυτομάτως, ανεβάζοντας το κόστος σε σχεδόν όλα τα καταναλωτικά αγαθά.
Ωστόσο, οι υποστηρικτές της ισχυρίζονται, ότι ο αντίκτυπος του υψηλότερου κόστους των εισαγωγών και της αναμενόμενης επιδότησης στις εξαγωγές θα ήταν μια αύξηση της πραγματικής συναλλαγματικής ισοτιμίας του δολαρίου ΗΠΑ.
«Για κάθε asset που δεν είναι εμπόρευμα, το δολάριο κάνει όλη τη δουλειά, έτσι ώστε ο καταναλωτής να μην πληρώσει την τιμή» είπε ο Currie, τονίζοντας ότι «το πετρέλαιο δεν έχει αυτή τη μόχλευση».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης