Commodities

Μεταξύ 40-60 δολ. η τιμή του πετρελαίου τα επόμενα 5 χρόνια λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ρωσίας

Μεταξύ 40-60 δολ. η τιμή του πετρελαίου τα επόμενα 5 χρόνια λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ της Ρωσίας
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι ακόμη και αν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου πέσουν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, η Ρωσία θα μπορέσει να διαχειριστεί εύκολα το ύψος των δαπανών.
Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου θα κυμανθούν μεταξύ των 40 και των 60 δολαρίων το βαρέλι τα επόμενα 5 χρόνια, δήλωσε σήμερα (2/5) ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κούντριν, όπως μεταδίδει το Itar Tass.
«Η πρόβλεψή μου παραμένει η ίδια, ότι οι τιμές του πετρελαίου θα κυμαίνονται από 40 έως 60 δολάρια το βαρέλι τα επόμενα 4-5 χρόνια, που θα είναι μια περίοδος κινήσεων προς μια νέα ισορροπία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κούντριν.
Ο ίδιος υποστήριξε, ότι ακόμη και αν οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου πέσουν κάτω από τα 40 δολάρια το βαρέλι, η Ρωσία θα μπορέσει να διαχειριστεί εύκολα το ύψος των δαπανών, που υπολογίζεται στη μέση τιμή των 45 δολαρίων το βαρέλι.
«Έχουμε αποθεματικά και το Εθνικό Ταμείο Ευημερίας και επιπλέον μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές μέσα σε λογικά πλαίσια» είπε, για να συμπληρώσει ότι «αλλά πιστεύω ότι η τιμή του πετρελαίου θα είναι στο επίπεδο των 45 δολαρίων το βαρέλι και άνω».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης