Τελευταία Νέα
Commodities

Reuters: Η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων «κλέβει» τη λάμψη του χρυσού

Reuters: Η προοπτική των υψηλότερων επιτοκίων «κλέβει» τη λάμψη του χρυσού
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 1,4% από το επίπεδο της περασμένης Παρασκευής,  σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια από τις αρχές Μαρτίου
Ο χρυσός ενισχύθηκε την Παρασκευή 28/4/2017, καθώς ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ προκάλεσε την ενίσχυση του νομίσματος έναντι του δολαρίου, ενώ παράλληλα οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν από τα υψηλά ρεκόρ της Τετάρτης.
Ο χρυσός στην spot αγορά αυξήθηκε κατά 0,20% στα $ 1,266,17 ενώ τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ για παράδοση Ιουνίου σημείωσαν άνοδο κατά 0,17% στα $ 1,268.
Το πολύτιμο μέταλλο υποχώρησε 1,4% από το επίπεδο της περασμένης Παρασκευής,  σημειώνοντας τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία απώλεια από τις αρχές Μαρτίου.
Στις 21:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1268,30 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας άνοδο 0,19%
"Σε αυτό το σημείο, τα 1.300 δολάρια μοιάζουν να είναι πιο ελκυστικά για χρυσό από τα $ 1.100", ανέφερε ο αναλυτής της ING Hamza Khan σύμφωνα με το Reuters.
"Μια λίγο περισσότερη αδυναμία στο δολάριο, σε συνδυασμό με περισσότερες κινήσεις γύρω από τη Βόρεια Κορέα, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν το έδαφος για υψηλότερες τιμές του χρυσού".
Οι ανησυχίες για τις εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο και η απειλή μιας ισχυρής εμφάνισης από αντιευρωπαϊστή υποψήφιο στις γαλλικές εκλογές συνέβαλαν στην αύξηση του χρυσού την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντά στη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση, καθώς οι ανησυχίες για την Κορέα ξεθωριάζουν και η ισχυρή εμφάνιση στον πρώτο γύρο της γαλλικής ψηφοφορίας από τον κεντρικό υποψήφιο Emmanuel Macron ασκεί πιέσεις στο χρυσό.
Οι μετοχές του μεγαλύτερου χρηματιστηριακού χαρτοφυλακίου που διαπραγματεύεται σε χρυσό, του SPDR Gold Shares, υποχώρησαν 0,1% στις 853,36 μονάδες την Πέμπτη.
"Το μεγαλύτερο μέρος της διόρθωσης πρέπει να γίνει μέχρι τώρα", δήλωσε ο αναλυτής της Commerzbank, Daniel Briesemann.
"Βλέπουμε καλή στήριξη σε αυτό το επίπεδο. Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες που παραμένουν" συμπλήρωσε.
Οι τράπεζες παραμένουν προσεκτικές όσον αφορά τις προοπτικές τιμών του χρυσού  φέτος - παρά την ισχυρή απόδοση του πρώτου τριμήνου -  σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την Παρασκευή 28/4/2017, καθώς η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων «κλέβει» τη λάμψη από το μέταλλο.
Μεταξύ άλλων πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι υποχώρησε κατά 0,19% στα 17,25 δολ. η ουγγιά, ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,61% στα 945,70 δολάρια.
Το παλλάδιο αυξήθηκε κατά 1,30% στα $ 825,60, το μοναδικό πολύτιμο μέταλλο που κατέγραψε εβδομαδιαία κέρδη  και  θα κλείσε την εβδομάδα με αύξηση 4,2%.
Δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπε ότι  το 2018 το παλλάδιο θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα καταγράφοντας μια χρονιά ρεκόρ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης