Τελευταία Νέα
Commodities

Moody’s: Υπό πίεση ο πετρελαϊκός κλάδος από τις «πράσινες» πολιτικές κατά του άνθρακα

tags :
Moody’s: Υπό πίεση ο πετρελαϊκός κλάδος από τις «πράσινες» πολιτικές κατά του άνθρακα
Αν και οι τεχνολογίες αυτές βρίσκονται ακόμη σε αρχικά στάδια, οι προτιμήσεις των καταναλωτών άρχισαν ήδη να μετατοπίζονται   
Οι πολιτικές για μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω πρόταξης των «πράσινων» και όχι παραδοσιακών (π.χ. άνθρακας) πηγών ενέργειας θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο για την πιστοληπτική ικανότητα των εταιρειών του πετρελαϊκού κλάδου, αναφέρει σε σχετικό της σημείωμα η Moody’s.
Όπως επισημαίνει, ο άνθρακας είναι προϊόν της πετρελαϊκής βιομηχανίας και όχι απλά ένα ανεπιθύμητο υποπροϊόν.
Με τις σαφείς δεσμεύσεις από τη Συμφωνία του Παρισιού για μείωση των εκπομπών ρύπων, συνεχίζει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, είναι αναπόφευκτο ότι η εφαρμογή της πολιτικής θα έχει ουσιαστικό αρνητικό αντίκτυπο στον πετρελαϊκό κλάδο, καθώς αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές ρύπανσης…
Ωστόσο, εκτιμά πως η Συμφωνία δεν αναμένεται να εφαρμοστεί πλήρως μέχρι και το πέρας της τρέχουσας 10ετίας.
Επίσης, η ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο απειλείται και από την πρόοδο στην τεχνολογία αυτοκίνησης και αποθήκευσης ενέργειας, καθώς και από την ανάπτυξη των «καθαρών καυσίμων» και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Αν και οι τεχνολογίες αυτές βρίσκονται ακόμη σε αρχικά στάδια, οι προτιμήσεις των καταναλωτών άρχισαν ήδη να μετατοπίζονται, με αυξημένο ενδιαφέρον για τα επιβατικά οχήματα εναλλακτικών καυσίμων και την καθαρή ηλεκτρική ενέργεια, αναφέρει ο οίκος.
Εκ των παραπάνω, η Moody’s προσθέτει πως τα έργα υψηλού κόστους και μεγάλης διάρκειας των πετρελαϊκών εταιρειών θα μπορούσαν να τεθούν σε κίνδυνο.


Πηγή: www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης