Commodities

Βενεζουέλα: Μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου προς τις ΗΠΑ τον Μάρτιο

Βενεζουέλα: Μειώθηκαν οι εξαγωγές πετρελαίου προς τις ΗΠΑ τον Μάρτιο
Η ακατέργαστη παραγωγή της Βενεζουέλας μειώθηκε το 2016 στο χαμηλότερο επίπεδo των τελευταίων 23 ετών και οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω πτώση το 2017
Οι πωλήσεις αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας προς τις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν τον Μάρτιο, για τρίτο συνεχόμενο μήνα φέτος, στα 651.710 βαρέλια ημερησίως λόγω της υποχώρησης των εξαγωγών της κύριας κατηγορίας Merey, σύμφωνα με τα στοιχεία εμπορικών ροών της Thomson Reuters.
Η ακατέργαστη παραγωγή της Βενεζουέλας μειώθηκε το 2016 στο χαμηλότερο επίπεδo των τελευταίων 23 ετών.
Οι αναλυτές αναμένουν περαιτέρω πτώση το 2017 λόγω της έλλειψης επενδύσεων και των προβλημάτων ταμειακών ροών που επηρεάζουν την κρατική επιχείρηση πετρελαίου PDVSA, η οποία ελέγχει περισσότερες από 40 κοινοπραξίες εξερεύνησης και παραγωγής.
Ο όγκος του αργού πετρελαίου της Βενεζουέλας που εξήγαγε η PDVSA και οι κοινοπραξίες της το Μάρτιο μειώθηκε κατά 2,3% σε σχέση με τον Φεβρουάριο και κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Οι εξαγωγές του ακατέργαστου πετρελαίου Merey στις Ηνωμένες Πολιτείες - οι οποίες άρχισαν να μειώνονται από το Φεβρουάριο-  έφθασαν κατά μέσο όρο τα 165.320 bpd τον περασμένο μήνα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Το Merey είναι εξαιρετικά βαρύ πετρέλαιο από την κύρια παραγωγική περιοχή της Βενεζουέλας, την Belt Orinoco. Όμως, καθώς η παραγωγή αυξάνεται τα αποθέματα μεσαίων και ελαφρών βαθμών μειώνονται γρήγορα.



Η μονάδα επεξεργασίας της PDVSA στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Citgo Petroleum, ήταν ο μεγαλύτερος παραλήπτης αργού της Βενεζουέλας τον Μάρτιο, με 10 φορτία, ακολουθούμενη από την Valero Energy Corp και την Chevron Corp.
Φέτος, h Phillips 66 έχει λάβει πέντε ή έξι μηνιαία φορτία 500.000 βαρελιών το καθένα από το ακατέργαστο πετρέλαιο Merey της Βενεζουέλας.
Η PDVSA ανακοίνωσε μια δημοπρασία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για την αγορά μέχρι και τεσσάρων φορτίων 500.000 βαρελιών αμερικανικού ελαφρού αργού, κυρίως για να τροφοδοτήσει με 335.000 βαρέλια την ημέρα το διυλιστήριο της Isla στο Κουρασάο, το οποίο πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί  και πάλι μετά από προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.

www.worldenerygynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης