Commodities

Απαισιόδοξος για το πετρέλαιο ο Kloza που προέβλεψε την κατάρρευση των τιμών πριν 3 χρόνια

Απαισιόδοξος για το πετρέλαιο ο Kloza που προέβλεψε την κατάρρευση των τιμών πριν 3 χρόνια
O Tom Kloza είχε προβλέψει στα τέλη του 2014 την κατάρρευση της τιμής του αργού.
Στα τέλη του 2014 όταν το αργό πετρέλαιο ταλαντευόταν μεταξύ 60 και 80 δολαρίων ανά βαρέλι, ο Tom Kloza του Oil Price Information Service προειδοποίησε για κατάρρευση των τιμών κατά το επόμενο έτος.
Και τελικά είχε δίκιο, η τιμή του αργού υποχώρησε κατά το ήμιση έως το τέλος του 2015.
Τώρα όμως, όπως αναφέρει το CNBC, ο Kloza βλέπει περαιτέρω καθοδική κίνηση για πετρέλαιο, η τιμή του οποίου έχει υποχωρήσει κατά 8% το 2017, καθώς η παραγωγή των ΗΠΑ συνεχίζει να αυξάνεται.
Συγκεκριμένα, προβλέπει ότι το αργό θα διαπραγματεύεται στο ανώτατο όριο του εύρους των 40 δολαρίων, ίσως να υπερβαίνεται τα 60 δολάρια ανά βαρέλι, αλλά τελικά θα παραμείνει στην πρόσφατη χαμηλή μεσαία τιμή των 50 δολαρίων για κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς η αυξημένη παραγωγή σχιστολιθικού έχει επηρεάσει σημαντικά την αγορά.
«Οι άνθρωποι που περιμένουν το πετρέλαιο να φτάσει στα 60 και 70 δολάρια, πρέπει να συνειδητοποιήσουν κάτι.
Στην πραγματικότητα ούτε ένα μήνα το αργό δεν έφτασε κατά μέσο όρο στα 60 δολάρια μετά τον Σεπτέμβριο του 2009» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι υπήρχαν πολλοί μήνες που ακολούθησαν, όπου η μέση τιμή του αργού πετρελαίου κυμαινόταν οπουδήποτε μεταξύ 80 και 100 δολαρίων ανά βαρέλι, αλλά όχι τυπικά στο εύρος των 60 δολαρίων.

Πηγή: www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης