Commodities

China Daily: Η πολιτική προστατευτισμού του Trump στον χάλυβα θα προκαλέσει αντίμετρα

China Daily: Η πολιτική προστατευτισμού του Trump στον χάλυβα θα προκαλέσει αντίμετρα
Η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει στον περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα στις ΗΠΑ, που θα επηρεάσουν τα συμφέροντα πολλών σημαντικών εμπορικών εταίρων της, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, τονίζει η εφημερίδα.
Η πολιτική προστατευτισμού της Ουάσιγκτον απέναντι στις εισαγωγές στον τομέα του χάλυβα, θα μπορούσε να προκαλέσει μια εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των ΗΠΑ και των σημαντικότερων εμπορικών εταίρων τους, οι οποίοι ενδέχεται να εφαρμόσουν αντίποινα, αναφέρει σε editorial της σήμερα (24/4) η επίσημη κινεζική εφημερίδα China Daily.
Σύμφωνα με αναλυτές, το άρθρο αυτό της εφημερίδας που απηχεί τις απόψεις της κινεζικής κυβέρνησης, αποτελεί μία ισχυρή επίσημη απάντηση στην ενέργεια του Ντόναλντ Τραμπ να ζητήσει την διενέργεια έρευνας για dumping της Κίνας και άλλων παραγωγών χάλυβα σε βάρος του αμερικανικού χάλυβα.
«Ζητώντας μια αδικαιολόγητη έρευνα σχετικά με τις εισαγωγές χάλυβα, με το πρόσχημα της διασφάλισης της εθνικής ασφάλειας, οι ΗΠΑ φαίνεται να καταφεύγουν σε μονομερή προσέγγιση για την επίλυση διμερών και πολυμερών προβλημάτων», αναφέρει η China Daily.
Η έρευνα θα μπορούσε να οδηγήσει στον περιορισμό των εισαγωγών χάλυβα στις ΗΠΑ, που θα επηρεάσουν τα συμφέροντα πολλών σημαντικών εμπορικών εταίρων της, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, τονίζει ακόμη το άρθρο της εφημερίδας.
«Εάν οι ΗΠΑ λάβουν προστατευτικά μέτρα, τότε άλλες χώρες ενδέχεται να λάβουν δικαιολογημένα αντίστοιχα μέτρα εναντίον αμερικανικών εταιρειών, που έχουν πλεονέκτημα σε τομείς όπως η χρηματοδότηση και η τεχνολογία υψηλής τεχνολογίας, οδηγώντας σε έναν εμπορικό πόλεμο tit-for-tat, που δεν ωφελεί κανέναν», προσθέτει.
Στο άρθρο καλούνται οι ΗΠΑ, να χρησιμοποιήσουν τον μηχανισμό διευθέτησης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, για να επιλύσουν τη διαμάχη για τον χάλυβα.
Σύμφωνα με το άρθρο, «η μείωση των εισαγωγών δεν θα μεταβάλει την αδύναμη ανταγωνιστικότητα των αμερικανικών χαλυβουργείων, ούτε θα βοηθήσει στην ανάκαμψη του κατασκευαστικού κλάδου ή την αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, όπως ελπίζει ο Πρόεδρος Τραμπ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης