Commodities

Goldman Sachs: Ανάκαμψη στα μέταλλα με επίκεντρο στο αλουμίνιο

Goldman Sachs: Ανάκαμψη στα μέταλλα με επίκεντρο στο αλουμίνιο
Η αμερικανική τράπεζα διατηρεί την αισιοδοξία της για τις τιμές του χαλκού και του αλουμινίου, αλλά όχι για τον χάλυβα και τα σιδηρομεταλλεύματα.
Το συνεχιζόμενο ρευστό περιβάλλον με απρόβλεπτους πολιτικούς κινδύνους, όπως οι Γαλλικές εκλογές και γεωπολιτικούς κινδύνους, όπως η κρίση στη Βόρεια Κορέα, θα επηρεάσουν τις τιμές των commodities γενικότερα και των μετάλλων ειδικότερα, σύμφωνα με τις βραχυπρόθεσμες προβλέψεις της Goldman Sachs.
Η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει, ότι μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2017 και ειδικότερα τον Μάρτιο οι περισσότερες τιμές των μετάλλων διόρθωσαν σημαντικά.
Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος υποχώρησε 30%, του χαλκού 10% και του αλουμινίου 2%.
Όσον αφορά στον χαλκό, η Goldman Sachs διατηρεί την αισιοδοξία της για ανάκαμψη της τιμής του τους επόμενους μήνες, καθώς εκτιμά ότι η αυξημένη προσφορά θα επιβραδυνθεί.
Ωστόσο επισημαίνει, ότι η έλλειψη τεχνικής υποστήριξης στον χαλκό αποτελεί έναν κίνδυνο.
Όσον αφορά στο αλουμίνιο, η αμερικανική τράπεζα διατηρεί την αισιοδοξία της, εκτιμώντας ότι σε μία περίοδο 6-12 μηνών η τιμή του θα αυξηθεί χάρη στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της προσφοράς.
Αντιθέτως, οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs δεν είναι αισιόδοξες όσον αφορά στον χάλυβα και τα σιδηρομεταλλεύματα.
Όπως αναφέρει, η υπερπροσφορά χάλυβα από τα εργοστάσια της Κίνας και τα τεράστια αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στα λιμάνια της ασιατικής χώρας, σε συνδυασμό με την επιβράδυνση της κατασκευής και αγοράς κατοικίας σε αρκετές μεγάλες κινεζικές πόλεις δεν αφήνουν περιθώρια για αύξηση βραχυπρόθεσμα των τιμών.





www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης