Commodities

Wood Mackenzie: Οι ΗΠΑ θα εξάγουν το 60% του LNG στην Ευρώπη έως το 2020

Wood Mackenzie: Οι ΗΠΑ θα εξάγουν το 60% του LNG στην Ευρώπη έως το 2020
Ωστόσο, η έκθεση προβλέπει την πτώση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ προς την Ευρώπη μετά το 2025, καθώς θα είναι διαθέσιμες προμήθειες σε χαμηλότερες τιμές.
Η Ευρώπη αναμένεται να αγοράσει μέχρι και το 60% του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που παράγεται στις ΗΠΑ μέχρι το 2020, ακόμη και αν οι αμερικανοί παραγωγοί αντιμετωπίσουν μια πρόκληση ανταγωνισμού με φθηνότερο αέριο, που θα διατίθεται στην Ευρώπη μέσω αγωγών, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας συμβούλων Wood Mackenzie.
Ωστόσο, η έκθεση προβλέπει την πτώση των εξαγωγών LNG των ΗΠΑ προς την Ευρώπη μετά το 2025, καθώς θα είναι διαθέσιμες προμήθειες σε χαμηλότερες τιμές και οι εξαγωγές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα διοχετεύονται σε πιο κερδοφόρες αγορές.
«Ενώ θα υπάρχει ζήτηση, ορισμένοι παραγωγοί των ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να αναπληρώσουν το ναυτιλιακό κόστος για τις αποστολές στην Ευρώπη, καθώς η υπερπροσφορά αναγκάζει τις τιμές του φυσικού αερίου να παραμείνουν χαμηλές», επισημαίνει η έκθεση.
Η έκθεση της Wood Mackenzie έρχεται ένα χρόνο μετά την άφιξη της πρώτης αποστολής LNG από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη.
Εκείνη την εποχή η ιστοσελίδα Oil.com προέβλεπε, ότι ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom, ο οποίος προμηθεύει περίπου το 33% του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου μέσω δικτύου αγωγών, θα δυσκολευόταν να υποτιμά περαιτέρω τις τιμές έναντι των προμηθευτών LNG των ΗΠΑ, προκειμένου να διατηρήσει το μερίδιο της αγοράς.
Εν τω μεταξύ, η έκθεση της Wood Mackenzie και οι εκτιμήσεις άλλων αναλυτών υποδεικνύουν αγορές στη Λατινική Αμερική και την Ασία, όπου η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί και οι προμήθειες από μια σειρά νέων τερματικών σταθμών εξαγωγής LNG στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης