Commodities

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου με ώθηση από τον γ.γ. του ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου με ώθηση από τον γ.γ. του ΟΠΕΚ και τις ΗΠΑ
Περί τις 14:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 16 σεντς ή 0,29% στα 55,05 δολάρια το βαρέλι.
Μετά από ένα διήμερο πτώσης που συνεχίστηκε σήμερα (19/4) το πρωί στις ασιατικές αγορές, οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν μετά τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο για την δέσμευση και τη συμμόρφωση των χωρών στη μείωση της παραγωγής, όσο και από την μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ που ανακοίνωσε το American Petroleum Institute.
Περί τις 14:50 ώρα Ελλάδας η τιμή του Brent ενισχύεται κατά 16 σεντς ή 0,29% στα 55,05 δολάρια το βαρέλι.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) ενισχύεται κατά 7 σεντς ή 0,13% στα 52,48 δολάρια το βαρέλι.
Νωρίτερα ο γ.γ. του ΟΠΕΚ δήλωσε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ότι τα στοιχεία δείχνουν βελτίωση του βαθμού συμμόρφωσης στη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου τον Μάρτιο του 2017 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.
Επίσης, τόνισε ότι οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, έχουν δεσμευτεί να μειωθεί ο όγκος των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου κάτω από το μέσο όρο της τελευταίας 5ετίας και να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην αγορά.
Ώθηση στην αγορά πετρελαίου έδωσε και η έκθεση του American Petroleum Institute της βιομηχανίας πετρελαίου των ΗΠΑ, σύμφωνα με την οποία τα αποθέματα της χώρας μειώθηκαν κατά 840.000 βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου.
Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, στήριξη στις τιμές του «μαύρου χρυσού» έδωσαν και γεωπολιτική λόγοι, όπως η εντολή Τραμπ να επανεξεταστεί κατά πόσον η άρση των κυρώσεων κατά του Ιράν ωφέλησε τα εθνικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως σημειώνουν, η άρση ορισμένων κυρώσεων κατά του Ιράν στα τέλη του 2015, επέτρεψε στην Τεχεράνη να υπερδιπλασιάσει την παραγωγή της κατά το 2016.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης