Commodities

Κοντά σε χαμηλό 6 μηνών η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος – Πτώση των μεταλλευτικών μετοχών

Κοντά σε χαμηλό 6 μηνών η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος – Πτώση των μεταλλευτικών μετοχών
Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος έχει χάσει μέσα σε 2 μήνες σχεδόν το 1/3 από τα 94,5 δολάρια ανά τόνο που ήταν.
Πτώση σχεδόν 5% καταγράφει σήμερα (18/4) η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος, φθάνοντας κοντά σε χαμηλό 6 μηνών, έπειτα από τη μείωση των τιμών του κινεζικού χάλυβα και την ανησυχία για ένα πλεόνασμα προσφοράς, όπως γράφει η Financial Times.
Το σημείο αναφοράς της τιμής του Αυστραλιανού σιδηρομεταλλεύματος για άμεση παράδοση στην Κίνα υποχώρησε κατά 3,10 δολάρια στα 61,50 δολάρια ανά τόνο, σύμφωνα με τον Steel Index.
Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος έχει χάσει μέσα σε 2 μήνες σχεδόν το 1/3 από τα 94,5 δολάρια ανά τόνο που ήταν, καθώς η παραγωγή χάλυβα στην Κίνα συνέχισε να αυξάνεται, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες για υπερβολική προσφορά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα, η παραγωγή χάλυβα της Κίνας αυξήθηκε 1,8% τον Μάρτιο του 2017 στα επίπεδα ρεκόρ των 72 εκατομμυρίων τόνων.
Το sell-off του σιδηρομεταλλεύματος έχει ήδη πλήξει τις τιμές των μετοχών των μεγάλων εταιρειών εξόρυξης, Anglo American, BHP Billiton και Rio Tinto.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον Φεβρουάριο όταν η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος ήταν στα 94,50 δολάρια ο τόνος μέχρι σήμερα, η μετοχή της Anglo American έχει υποχωρήσει 17%, ενώ τόσο η μετοχή της BHP Billiton, όσο και της Rio Tinto έχουν χάσει από 13%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης